24 de novembre 2011

Magdalenes clàssiques (Recepta per al Gran Recapte d'Aliments)



Avui és un dia especial pels que tenim un bloc gastronòmic, ja que un grup de blocaires es van unir per ajudar a fer difusió d'una iniciativa solidària que es durà a terme demà. Es tracta d'una recollida d'aliments que organitza el Banc dels Aliments de Catalunya, sota el nom de Gran Recapte d'Aliments, i que busca superar les 4 tones d'aliments que l'any passat es van recollir per arribar a les 8 tones aquest 2011.

Totes i tots tenim contacte amb la pobresa ja diàriament i no només pels mitjans de comunicació com fa uns anys... La situació és molt difícil i avui en dia ens hem de sentir afortunats només per tenir un plat a taula i un sostre on dormir. És el retorn als inicis, és hora de prendre consciència de tot el que tenim i de comprendre que som afortunats només tenint les necessitats bàsiques cobertes, que res més es fa necessari. Jo sóc una ferma creient del decreixement i busco aplicar-lo en cada part del meu dia a dia.

Però quan hi ha gent com jo, que hem viscut en la comoditat de tenir tot el que necessitàvem i que ara ja creiem en no voler l'innecessari, en el decreixement, encara hi ha gent que no té les necessitats bàsiques cobertes. En aquests temps que corren, les relacions de solidaritat, que s'havien oblidat en la cerca d'un individualisme cada cop més creixent i més destructor socialment, s'han de recuperar. Aquesta campanya vol promoure-ho i per això és tant important. Aquí trobareu tota la informació de com fer les donacions i quins aliments es recomanen: Gran Recapte d'Aliments

Mentrestant, la meva aportació per a Blocs contra la Fam és una recepta de magdalenes clàssiques ben senzilla, amb alguns dels ingredients que em promou que es donin com l'oli i la llet.

- 3 ous
- 250 de farina
- 150 de sucre
- 1 sobre llevadura
- 125 oli
- 60 ml llet

Batem els ous amb el sucre, la llet i l'oli. Quan ho tinguem ben barrejat, anem afegint la farina i el llevat i ho remenem fins obtenir una massa homogènia. Posem la massa dintre els papers de magdalenes de manera que s'ompli dues terceres parts dels motlles. Enfornem al forn precalentat a temperatura mitja. Podeu posar-hi una mica de sucre a sobre abans d'enfornar. Anem vigilant-les fins que estiguin ben fetes.


13 comentaris:

  1. Les magdalenes t'han quedat perfectes amb un color molt bonic!

    Lainiciativa que heu tingut es fabulosa. Ara miraré la web. jo vaig tan despistada que no ho vaig ni veure :(

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó, s'ha perdut la solidaritat. A veure si ens tornem a conscienciar tots plegats.
    No les has fet a ull, oi?
    Petons.

    ResponElimina
  3. Esperem que totes les nostres aportacions serveixin per demostrar que encara quedem uns quants solidaris!!! petonets

    ResponElimina
  4. Les magdalenes són una de les meves assignatures pendents!
    Jo també et segueixo!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies per col.laborar a difondre la necessitat de la solidaritat en els temps que corren. Demà Gran Recapte, que és el que hem volgut destacar avui entre el màxim de blogs de cuina possibles :))

    ResponElimina
  6. T'han quedat ben rodonetes i vistoses, ideals per menjar de dues queixalades. Estic totalment d'acord amb tu, hem perdut una mica la solidaritat, trobo que amb les èpoques que corren no trigarem a tornar-nos'hi a posar.
    Petons!

    ResponElimina
  7. Senzilles i boníssimes. I ben daurades de sobre, com a mi m'agrada! Molt bona aportació ;)

    ResponElimina
  8. doncs a veure si entre tots ajudem a fomentar la solidaritat!! Les magdalenes t'han quedat fantàstiques!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. Cinta, molt bones!! Són ben fàcils de fer i queden delicioses!
    Petons!

    ResponElimina
  10. Molt bona proposta!
    Les magdalenes és un dels esmorzar més bons que hi han!! Hi amb una mica de xocolata, encara més.

    ResponElimina
  11. Què vol dir el forn precalentat a temperatura mitja? Quina temperatura és?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Disculpa l'ambigüetat, la temperatura seria d'uns 180º. Aquest tipus de classificació de temperatura pot portar problemes, intentaré ser més concisa! Una abraçada!
      Cinta

      Elimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...