25 d’octubre 2012

Brownie d'ametlla i farina integral

 



L'agost blocaire em va fer venir ganes de publicar més al bloc i participar en totes aquelles propostes mensuals dels blocs gastronòmics. He començat a participar més assíduament a Memòries d'una cuinera, a la Recepta del 15 i avui m'estreno al Cercle Whole Kitchen, i la veritat és que aquests reptes van molt bé per descobrir noves receptes o repetir-ne (sempre es queixen que no repeteixo receptes, i si n'hi ha alguna que els encanta, no la tornen a provar!) o redissenyar ingredients, com en la proposta d'avui. 

Així que, el Cercle Whole Kitchen, en la seva proposta dolça per aquest mes d'octubre, ens invita a preparar un clàssic dels Estats Units, els Brownies. Aquesta és la segona recepta de Brownies que podeu trobar al bloc, en podeu veure una aquí, així que vaig decidir variar una mica: la farina blanca es va convertir en farina d'ametlla i integral, a més del sucre morè i la xocolata negra. Aquesta és una d'aquelles receptes que facis el que facis, la xocolata sempre li dóna el gust espectacular i sempre queda bo. 

Recordo la primera vegada que vaig tastar-lo, era als Pirineus, amb uns amics, i l'Anna es va posar a fer-lo. Que bo era, crec que va volar tot en una menjada. Em va passar el mateix amb aquest, quan vaig anar a fer les fotografies ja només quedaven aquests dos trossos i al cap de dues fotos ja en quedava un i mig! 

No us deixeu enganyar, tot i que els brownies són un dels pastissos més lletjos que podeu trobar, si us agrada la xocolata, és una perdició. 





- 150g de xocolata
- 90g de mantega
- 170 de sucre morè
- 2 ous
- 30g de farina d'ametlla
- 30g de farina integral
- nous
- un pessic de sal

Preescalem el forn a 180º. Posem a fondre la mantega i la xocolata al bany maria o, en el seu defecte, al microones. Mentrestant batem els ous amb el sucre i, després, hi afegim la xocolata i la mantega prèviament fosa. Combinem les farines i la sal en un bol i comencem a integrar-ho a la mescla líquida, procurant barrejar bé. Per últim, hi afegim les nous. 

Folrem el motlle amb paper de forn i aboquem la mescla. Enfornem durant 20 o 25 minuts, o fins que es formi una crosta a sobre, però compte, la part de dins ha de quedar tendra, així que si punxem amb un escuradents, ens sortirà encara amb massa. Aquest és el punt. 


16 comentaris:

  1. Cinta,
    T'estrenes amb una molt bona proposta. El que fan els whole está molt bé. Ho vaig fer unes quantes vegades, pero després ho vaig deixar. No podia amb tants reptes.
    Un petó,
    Nani

    ResponElimina
  2. Jo participe a Whole Kitchen desde fa uns mesos i la veritat és que sense aquestes propostes no haguera mai fet molts dels reptes. M'agrada que et donen quasi un mes i així et pots organitzar, encara que hi ha mesos que si no t'organitces arribes a la data sense la proposta! jaja
    T'ha quedat un brownie molt bo.

    Besets.

    ResponElimina
  3. Jeje, siiii, tu descuidate con la cámara que cuando te quieras dar la vuelta ya no quedan ni las migas ;-)
    Será feo pero "jooooeee" como el cerdo, a todos gusta ;-)
    Nieves

    ResponElimina
  4. ufff jo en vull un troç!!! Quina pinta!

    ResponElimina
  5. Pero quién me manda a mí ponerme a la hora de merendar a ver estos manjares de chocolate!! Seguro que estaba riquísimo!!

    Un saludo,

    ResponElimina
  6. Aquest pastís és molt versàtil, mencanta la seva manca de dificultat, i totes les variants que pots arribar a fer. A més sempre queda bé!!

    ResponElimina
  7. Quina temptació!! pero si les temptacions son tan bones com aquetsa..benvingudes siguin!!!

    ResponElimina
  8. Tens tota la raó, l'aspecte del pastís no li fa justícia!
    És molt temptador, d'aquells per repetir segur ;)

    ResponElimina
  9. Cinta? ets la noia que m'ha deixat algun comentari a Cuina útil?? és que per trobar el teu bloc m'he tornat boja.... perquè tens el perfil blogger protegit i no em deixava veure quin era el teu bloc, simplement podia veure quins blocs seguies.. i com que he vist que comentes als fogons de la Bordeta, he pensat segur que participa a la recepta del 15, i he buscat algú que es digues Cinta i .... ja t'he trobat!!! Quin bloc més xulo!! faig una ullada i em faig seguidora! encantada!!

    bon cap de setmana
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sóc jo!! No sabia que tenia el perfil protegit, ara mateix ho vaig a canviar... Moltes gràcies Lídia, tu també tens seguidora nova! Petons

      Elimina
  10. Cinta quina pinta! jo el tinc ara al forn... encara no he tingut temps de publicar recepta, a veure si puc demà... unes fotos precioses!

    ResponElimina
  11. impresionantment bo!! has guanyat una nova seguidora! tens un blog fantàstic!! estigues atenta que aviat rebras un premi.....de mi!! jeje petons

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta! li faria un mos ara mateix!! (lo de la farina integral per compensar no?? :-) marta

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...