18 d’octubre 2012

Pannacota de iogurt amb mel i magrana



Encara que el canvi climàtic fa que la tardor cada vegada sigui més calorosa, i aquest any no n'és una excepció, els seus fruits encara no noten tant els seus efectes i comencen a aparèixer puntuals als arbres o als mercats (pels menys afortunats). Castanyes, moniatos, magranes i carabasses per tot arreu, i també als blocs de cuina, i és que després d'haver pogut menjar maduixes insípides al desembre i taronges a l'agost, som molts els que ens quedem i valorem, cada vegada més, els fruits de temporada, tant pel seu gust com pel seu preu. 

Ja us vaig dir fa uns dies, aquí, que tenia unes quantes magranes del tros del pare i que volia intentar integrar-les a les menjades diàries, provar noves receptes i variar una mica de les magranes amb sucre o vi o a l'amanida. I la veritat és que van molt bé combinades amb les postres i especialment amb el iogurt; ja us vaig portar el Parfait de iogurt amb magrana, i avui, vario recepta però no ingredients i us porto una Pannacotta de iogurt amb magrana i mel. 

    


Sabeu també que les pannacottes m'encanten, especialment la típica amb nata, tant dolça i cremosa... però, després d'un cap de setmana de menjar bastant, volia unes postres lleugeres però gustoses, i vaig pensar en provar aquesta pannacotta de iogurt que no em va decebre gens ni mica. 

Jo la vaig fer amb un iogurt natural i un altre ensucrat, podeu fer-los amb els dos naturals i després combinar-ho amb la mel o afegir una mica de sucre, la dolçor va al vostre gust. 

Ingredients:
- 2 iogurts ensucrats o naturals
- 200ml de llet
- 2 fulles de gelatina
- mel 
- llavors de magrana

Posem les fulles de gelatina en un bol en aigua freda perquè s'hidratin. Mentrestant, escalfem la llet (si voleu posar-hi sucre, l'afegim a la llet) fins que estigui a punt de bullir. Abans que comenci a bullir l'apartem del foc i hi afegim les fulles de gelatina hidratades, barregem fins que es desfacin i hi afegim els iogurts. Posem la mescla en els recipients que hem escollit i els deixem a la nevera per unes hores, si podem, tota una nit. Al moment de  servir, hi afegim la mel i les llavors de magrana. 

Fàcil, no?






10 comentaris:

  1. oh, Cinta! Quin bon aprofitament de les magranes del troç del pare... m'agrada molt com t'ha quedat, a més que deu ser boníssima, aquesta recepta! I sana. Estic amb tu, les fruites i verdures, que siguin de temporada! Això de menjar taronges a l'estiu encara no ho he entès mai... petons, guapa.

    ResponElimina
  2. Fàcil, boníssim i amb una vista que vé mooooolt i moooolt de gust. Des que vaig provar de fer les pannacottes que m'he tornat una adicta! Amb mel l'hauré de provar si o si ;)

    ResponElimina
  3. Fàcil i boníssim, la combinació de iogurt, mel i magranes queda sensacional!

    ResponElimina
  4. Hola Cinta!

    Hem decidit que aquesta sigui la recepta de la setmana al Facebook de Lestevesreceptes.cat! L'enhorabona i moltes gràcies!

    https://www.facebook.com/pages/Lestevesreceptescat/371178396284981

    ResponElimina
  5. FElicitats Cinta!!! fa molt bona pinta la recepta!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...