09 d’octubre 2012

Parfait de magrana i iogurt






La tardor climàtica es fa d'esperar, però per sort, comencen a sortir alguns dels seus fruits més apreciats, com la carabassa, la magrana, les castanyes o els bolets. Poques estacions la igualen en ingredients tant coneguts i típics com la tardor, i no cal que us digui que és una de les meves estacions preferides. Ja vareu poder veure durant l'agost que desitjava que l'estiu acabés i és que m'agrada la sensació d'estiu decadent des de sempre. Recordo amb molta melangia quan tallaven les fulles de les moreres del meu poble per donar entrada a la tardor o la festa de la castanyada, tot i que aquestes no m'han acabat de fer mai el pes. 

Fa uns dies van començar a aparèixer les primeres magranes del tros, així que ja vaig aprofitar per agafar-ne algunes i portar-les a casa. La magrana és una d'aquelles fruites de les quals no saps gairebé què fer-ne; les fas amb sucre i vi (com les feien les iaies), les poses a l'amanida, però després ja no saps on posar-les, així que intentaré fer receptes diferents i variades durant la temporada.

Avui us en porto una de molt senzilla, un berenar o unes postres molt completes i gustoses. Són tant fàcils de fer que no crec que necessitem gaires instruccions. Els ingredients són iogurt grec, grans de magrana i cereals integrals. És tant senzill com anar combinant-ho com vulguem. 

Un parell de consells:

- Compte amb el suc de la magrana, si us taqueu costarà molt a marxar, si ho fa. 
- Una manera fàcil de fer caure els grans sense perdre la paciència és obrint-la per la meitat i amb l'ajuda de la mà de morter donar-li cops, saltaran sols. 






4 comentaris:

  1. Ma iaia es lleparia els dits! li encanten les mangranes!!! Muaa

    ResponElimina
  2. Les magranes m'agraden molt, amb vi, en amanides, el suc... Amb iogurt encara no les he tastat, m'ho apunto. Molt bones les fotos!

    ResponElimina
  3. Quin plat més atractiu! I les fotos són precioses!

    ResponElimina
  4. Una proposta fantàstica!!! Que bo! Tens una sorpreseta al nostre blog! :)
    http://salioli.blogspot.com.es/2012/10/aixo-va-de-premis-versatile-blogger.html

    Laura i Sandra

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...