11 d’octubre 2012

Pastís de pastanaga amb crema de formatge (i curs de fotografia)



                            




El cap de setmana passat va ser bastant complert. El dissabte pel matí vaig tenir curs de fotografia gastronòmica amb en Martí Sans, de 365mm, un jove cuiner-fotògraf-pastisser, que es dedica a la fotografia gastronòmica i que fa alguns cursos pràctics de quan en quan. Va ser un curs de tres hores, on en Martí ens va donar unes pinzellades sobre tècnica i composició i després ens vam dedicar a practicar amb una amanida, unes fruites i uns quants plats, tovallons i coberts. Per mi va ser especialment interessant la introducció a l'ús dels reflectors, que encara no havia provat mai, i que començaré a fer servir d'aquí poc (quan pugui anar a comprar el cartró pluma i les pinzes!). Si teniu ganes de profunditzar una mica o d'iniciar-vos en aquest món, feu una mirada a la seva web, a més de consells genials trobareu la informació dels cursos. A baix us deixo unes quantes imatges que vaig fer durant el curs... ja podeu criticar lliurement!

Però a més a més del curs, els meus pares van venir a fer una visita i em vaig passar mitja tarda a la cuina preparant el dinar del diumenge: uns canelons de bolets amb beixamel de gorgonzola, dels quals no tinc fotos, i un pastís de carlota amb crema de formatge que va quedar deliciós i al que, aviso, no vaig tenir temps de fer fotos com calia... 

El pastís de carlota va ser boníssim; molt tendre i esponjós de dins i cruixent de les vores. La crema de formatge, a més, li encaixa perfectament. La recepta base la vaig agafar del bloc de l'Alba, Le Fabuleux  destin du chocolat, tot i que el vaig modificar perquè no portés tant d'oli. Com ella diu al seu bloc, és el millor pastís de carlota, i jo en dono fe. Aquesta serà una d'aquestes receptes que penso repetir per molts dies més i crec que és una bona recepta per convertir-la en pastís d'aniversari!





                                   




Ingredients ( per un motlle de 20 cm)

- 4 ous
- 480g sucre
- 400g de farina
- 1 culleradeta de canyella
- un pessic de sal
- 1culleradeta de bicarbonat
- 2 culleradetes de llevat quimic
- 200 ml oli de girasol
- 200 g de pastanaga ratllada i escorreguda. 
- nous

Preescalfem el forn a 180º. Batem els ous i el sucre fins que tinguem una massa emblanquinada. Afegirem també l'oli i reservarem. Mentrestant, posem la farina, el sucre, la sal, el bicarbonat, el llevat i la canyella en un bol i mesclem. Combinarem les dues parts, afegint els ingredients secs a poc a poc i procurant barrejar bé abans d'afegir-ne  més. Quan ho tinguem tot ben barrejat, hi afegirem la pastanaga ratllada i les nous i tornarem a remenar. 
Agafarem el motlle i l'untarem amb oli per tal que no se'ns enganxi. Afegirem la massa i ho posem al forn. El pastís estarà uns tres quarts mínim al forn, aneu comprovant punxant-lo amb un escuradents fins que aquest surti del tot net. Jo el vaig tenir gairebé una hora, però tot depèn del vostre forn...

Deixarem refredar el pastís deu minuts al seu motlle i després el desmotllarem i el deixarem refredar del tot per untar-lo amb la crema.


Per la crema de formatge:

- 250 crema de formatge
- 4 cullerades de llet
- 200 g de sucre de llustre
- 40 g de mantega pomada


Batem la mantega pomada i la crema de formatge fins que estigui ben homogènia i barrejada, normalment 2 minuts. Hi afegim les cullerades de llet i comencem a integrar el sucre de llustre poc a poc. No ho feu tot de cop si no voleu empolsinar tota la cuina. Batem durant dos o tres minuts més per acabar-la. Compte, si us passeu de temps, se us tallarà. 

Decoreu el pastís amb la crema i les nous al vostre gust. 


Aquí us deixo algunes de les fotografies del curs de dissabte passat. Bon cap de setmana!!






















5 comentaris:

  1. Unes fotos molt guapes, Cinta. Amb el Martí se n'aprèn molt, oi? Jo hi vaig fer un curs de "principianta" i em va anar molt bé! Noia, aquesta carlota sembla una delicatessen irresistible!! Petons i bones fotos!

    ResponElimina
  2. El Martí és un mestre! I tu molt bona alumne!
    Amb aquest pastís, si ve de l'Alba, no pot fallar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Que bé el curset!!
    I el pastís té una pinta deliciosa!!
    Petons

    ResponElimina
  4. Hola Cinta, em sembla que ara amb el curs de fotografia aquest blog serà encara més impressionant!! el pastís fa una pinta boníssima!

    ResponElimina
  5. Quines fotos més boniques!
    I el pastís de psatnaga amb la crema de formatge ha de ser boníssim.

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...