15 de novembre 2012

Melmelada de figues






Ja fa unes setmanes que demanem una cistella de fruita i verdura ecològica. Vam arribar a aquest punt després de la dificultat de trobar fruiteries de qualitat a la ciutat i del tancament de la única que teniem a prop de casa. Amb la cistella ens assegurem que a més de verdura i fruita ecològica d'arreu del territori, ajudem a un projecte social important, alhora que ens acostumem a menjar completament de temporada. 

Un dels "problemes" de la cistella és que no podem triar el que volem que porti, però la part positiva és que he de pensar i imaginar receptes variades i gustoses amb productes que no acostumava a comprar abans. Em va passar amb les figues; si en tinc, en menjaré un parell, però després ja no m'apeteixen tant. Així que vaig pensar en fer una melmelada de figues. 

Fins ara les melmelades encara eren un món nou per mi, però són tant fàcils i versàtils que a partir d'ara en faré de quan en quan. Aquesta melmelada de figues pot servir tant per unes torrades dolces per esmorzar com per fer aperitius salats amb formatge. 






Com que les figues ja són prou dolces, aquesta melmelada porta poc sucre i a més, no cal ni pelar les figues! 

Ingredients per un pot de melmelada:

- 500g de figues
- 100g de sucre
- 50ml aigua
- dos cullerades de suc de llimona

Netegem bé les figues i les tallem en quarts. Posem tots els ingredients en una olla i portem a ebullició durant 25 o 30 minuts. Passat aquest temps, la textura de la melmelada potser encara és una mica massa líquida, però fins que no es refreda no agafa la consistència més sòlida. Remeneu de quan en quan per tal que no se'ns cremi.

Quan la tingueu, la podeu triturar o colar per tal que quedi més suau si encara hi ha trossos de figues. Amb aquesta quantitat en surt un pot de melmelada, si la voleu consumir properament la poseu al pot i la deixeu refredar abans de posar a la nevera, si no, podeu fer bullir els pots al bany maria i guardar fins que la necessiteu. 








9 comentaris:

  1. Es veu molt bona, Cinta! Nosaltres també n'hem fet. Ja en tenim per tot l'hivern!! Que bé que van les melmelades casolanes... mmm!! Les fotos t'han quedat precioses, per cert! Petons, bonica.

    ResponElimina
  2. La melmelada de figues m'encanta i tens raó que combina molt bé amb el formatge. T'ha quedat perfecta!

    ResponElimina
  3. com m'agraden les figues, i la seva mermelada....petons

    ResponElimina
  4. Hola Cinta, m'encanten les figues, un cop vaig fer melmelada però res a veure amb aquesta que has fet tu. Boníssima. Petons!!

    ResponElimina
  5. A mi m'encanta la melmelada de figues! i n'he fet més d'una vegada, amb amanides, amb formatge, amb carns i és que combina amb tot!

    petonets
    feliç cap de setmana

    ResponElimina
  6. La de figues és la meva preferida, i no n'he feta mai!! Apuntada!!
    Les fotos molt xules!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Cinta, una molt bona melmelada. El color parla per si sol...
    Nani

    ResponElimina
  8. Quina delícia!!! Jo aquest any he descubert les figues, ups!;-) M'encanten!!!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...