13 de febrer 2013

Bundt cake d'aranja
(English recipe below)


No sé perquè, però aquesta setmana no tinc ni una engruna de temps per cuinar o publicar alguna recepta, o potser és que mentalment estic una mica esgotada i no aconsegueixo trobar mai el moment. Potser també que no m'acabin d'agradar les fotografies d'aquesta entrada, fetes amb pressa i sense llum natural. El cas és que els dies han passat sense publicar. 

Vaig descobrir aquest motlle de bundt cake a l'armari de la cuina del pis. No sabia que existia, sinó ja l'hauria fet servir abans, i no em vaig poder resistir.... El diumenge per la tarda, gairebé a deshores, em vaig posar a fer aquest pastís per esmorzar a la feina el dilluns. Un dilluns qualsevol també es pot celebrar i donar-se el gust, no? 

A més, tenia unes aranges de la cistella ecològica i les llavors de rosella del pastís de cítrics que havia de consumir, així que vaig inventar aquesta recepta que no va decepcionar. 

Per aquest tipus de motlle hem de tenir en compte un consells:

- untem o enfarinem ben bé el motlle (jo me'n vaig oblidar i vaig patir per desemmotllar)
- quan el posem al forn, ha d'anar sobre la reixa del forn, per tal que l'aire pugui circular pel forat del motlle. 
- per desemmotllar s'ha de deixar reposar deu minuts quan surti del forn. 

-150g de sucre
-180g de farina
. 8g de royal
- suc d'una aranja
- 50ml oli de girasol
- 3 ous
- ratlladura de taronja i aranja
- llavors de rosella 
- canyella


En un bol, mesclem el sucre, la farina, el royal, la canyella i les llavors de rosella. En un altre, batem els ous i el sucre fins que quedi blanquinós, hi afegim el suc de l'aranja i l'oli de girasol. Ratllem la taronja i l'aranja i l'afegim a la mescla líquida. Poc a poc, i amb tres parts, afegim la mescla de la farina a la mescla de líquids, procurant barrejar bé abans d'afegir-ne més.

Untem el motlle de mantega o oli per tal que no se'ns apegui, ja que aquests motlles són complicats de desemmotllar. Afegim la massa i enfornem (el forn ha d'estar preescalfat a 180º) durant 25 minuts o fins que el punxem amb un escuradents i surti net. Deixem reposar deu minuts i desemmotllem.8 comentaris:

 1. mmmm...que bo! Jo tinc una aranja que corre per la nevera i nose quin ús donar-li! aquest em sembla interessant, tinc tots els ingredients a casa! potser el faig com esmorzar pel cap de stmana!? m'has donat una idea! petons

  ResponElimina
 2. Encara que no sigui amb llum natural, Cinta, aquest pastís té una pinta fantàstica. I les llavors de rosella sempe m'hi fascinen, als pastissos. A més de donar-los un toc d'elegància el fan més gustós en textures. Devies esmorzar molt bé, dilluns! Petons

  ResponElimina
 3. Quin descobriment el motllo, segur que faràs receptes bones com aquestes.
  Bona manera de fer servir les aranjes.
  Petons.

  ResponElimina
 4. Aquests motlles són preciosos, jo en vull comprar un.
  A part de molt pràctics, els bescuits queden cuits al punt.
  Amb l'aranja i les llavors ha de quedar molt original i gustós.

  ResponElimina
 5. Jo mai en compro d'aranges, però segur que el resultat del pastís és boníssim!
  Quina gran troballa aquest motlle a l'armari, no?
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 6. queda genial con este molde y asi te ha quedado de bien y bueno este buen bundt cake¡
  peto

  ResponElimina
 7. Amb aquest motlle es llueix molt. El gust cítric i les llavors l'han de fer de bon menjar.
  Petons.

  ResponElimina
 8. Mmmmmmm, que rico!!! Me encantan los bundt y este de naranja con semillas de amapola, que me pirrán, es una delicia.

  Un besito,
  Sandra von Cake

  ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...