(Click here for the english version)
Han passat uns quants mesos des que vaig fer els últims cupcakes; era l'estiu quan vaig fer els cupcakes de cervesa i llimona, una recepta molt refrescant que era perfecta pels dies calorosos d'estiu. Aquests dies em trobo a mi mateixa desitjant que arribi l'escalfor i la llum dels dies de primavera, les tardes llargues on pots obrir finestres, airejar la casa durant hores i sentir com l'aire fa girar el molinet de colors del balcó. M'agrada l'hivern, però no sé perquè aquest se'm està fent més llarg del normal, tot i no ser, en absolut, fred.
He aprofitat tot el temps que aquest cap de setmana m'ha donat per estar a la cuina. Despertar-me aviat, seguint el rellotge dels dies laborals, anar a fer un cafè a la cafeteria del cantó, tant acollidora que em passaria hores prenent cafés, i posar-me a la cuina: cupcakes, panets d'hamburguesa, massa mare de pa i, finalment, pa per tota la setmana. Era tant aviat que quan era hora per sortir i disfrutar passejant ja havia acabat amb fotografies.
La recepta d'avui no és només el resultat de tenir mascarpone i fruits vermells a punt de fer-se malbé, sinó també provar noves receptes de cupcakes que portin menys mantega de l'habitual. La base és perfecta, tan esponjosa i flonja que ja s'ha convertit en la recepta base dels cupcakes; el frosting té el punt de dolç adequat per no ser empalagosos. Delicisosos. Sense cap dubte, ajuden a passar aquests últims dies d'hivern i a recordar-nos, que sempre torna a sortir el sol i a venir la primavera.
Cupcakes de mascarpone i fruits vermells
- 2 ous
- 140g de sucre
- 120g de farina
- 40ml d'oli de girasol
- 1 cullerada de llevat químic
- 50ml de llet
- extracte de vainilla
- 200g de mascarpone
- 30g mantega
- 2 cullerades de pasta de fruits vermells (fruits vermells triturats)
- 60g de sucre de llustre
Preescalfem el forn. En un bol, batem els ous amb el sucre fins que sigui una barreja lleugerament blanca i espessa. Hi afegim l'oli, la llet a temperatura ambient i l'extracte de vainilla i ho mesclem tot bé.
En un altre bol, combinem la farina i el llevat i comencem a afegir-ho a la mescla líquida. Per parts i procurant que ens quedin ben integrat abans d'afegir-ne més. Barregem fins que no ens quedin grumolls i repartim entre les càpsules de les magdalenes. Enfornem a 180º durant 25 minuts o fins que ens surti un escuradents net quan els punxem. Deixem refredar completament abans de decorar-los.
Mentrestant, batem el mascarpone amb la mantega a temperatura ambient fins que ens quedi suau i cremós. Hi afegim el sucre procurant que no quedin grumolls i finalment, la pasta de fruits vermells. Mesclem bé. Podem posar-ho a la nevera fins a que es refredin els cupcakes o també si creieu que us ha quedat massa líquid, així espessirà.
¡Qué pinta tienen estos cupcakes, qué cosa tan rica y el cake de grapefruit de la entrada anterior es una delicia!. Yo también tengo ganas de que pase un poco este tiempo invernal pero para llegar de un salto al verano ;D. Un beso,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
mmmmm! m'encanten els fruits vermells... fruites del bosc... sóc addicta a tot el que porti aquestes fruitetes... i els cupkakes tenen un aspecte deliciós! petonts Cinta! han queda't de luxe!
ResponEliminaels cupcakes amb tanta mantega a mi tb em cansen una mica, segur que aquest toc de mascarpone hi queda d'allò més bé!
ResponEliminapetonets
Como me gustan los frutos rojos!!!! Y con el queso están deliciosos!!!! Por tanto sé que me encantaría tomarme ahora en la oficina uno de tus cupacakes!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Cinta, unos cupcakes con un aspecto inmejorable. Los ingredientes me gustan, pero el frosting tiene un aspecto esponjoso y nada pesado, como suelen ser los que hay por la red. Una propuesta magnifica. Bss
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
No soc gaire de cupcakes, però m'agafes en un moment de debilitat i gana: em fotria un parell o tres d'aquests ara mateix!! :DDD
ResponEliminaAquests dies d'hivern conviden a quedar-se a casa i encendre el forn...
ResponEliminaI els cupcakes amb menys mantega segur que són més bons i més sans ;)
oohh que bons!! jo ahir em vaig menjar una copa de maduixes amb mascarpone que tocava el cel!! imagina amb aquests cupcakes!! ufff petons
ResponEliminaQuina bona pintaaa!! M'apunto la recepta! Els cupcakes no és que siguin els més postres preferits, ja que duen massa mantega per al meu gust, però aquests que has fet tuu...
ResponEliminaAmb mascarpone i fruits vermells... No tinc excusa que valgui per no fer-los!! Han d'estar boníssims!
Petons! :D
Uhmmm!!! Aquest frsotin amb el mascarpone ha de ser deliciós!!! Ho provarem...
ResponEliminaPetonets
Amb poca mantega si es possible m'agraden més i amb tant bon sabor en vindría de gust menjar un ara.
ResponEliminaPetons.
No acostumo a posar frosting però crec que ha d´estar molt bo! Petonets
ResponEliminaQuina delícia!!!! jo he fet moltes vegades magdalenes però mai m'he atrevit amb els cupcakes!!! els teus m'agraden!!! hauré de fer la prova algun dia.
ResponEliminaJo aquest cap de setmana ha sigut mix, un dissabte de panxing i un diumenge una mica amunt i avall, i cuina ben poca. Jo tinc ganes que arribi el bon temps, però amb queda amb l'anyorança de no haver pogut anar a la neu. Bé, encara hi som a temps, les muntanyes n'estan plenes encara.;-)
Una forta abraçada, bonica.
deliciosos estos cupcakes y el fronting me gusta
ResponEliminapeto
Doncs si que has estat treballadora, si.
ResponEliminaM'agradarien segur, m'encanten els fruits vermells.
Petons.
Me encanta como te han quedado los cupcakes y las fotos!
ResponEliminaReconec que no sóc massa de dolç, però al llegir mascarpone... ains.
ResponEliminaM'encanten.
Petons
Uns cupcakes de meravella. Així ja podem esperar que vingui la primavera...
ResponEliminaNani
El mascarpone de fruits vermells s'ha de provar! quines ganes que arribin ja d'uan vegada els fruits vermells... ;)
ResponEliminam'encaten els frostings que no només porten mantega!!! una bona recepta. petonets
ResponEliminauna preciositat, cinta.
ResponElimina