18 de febrer 2013

Cupcakes de fruits vermells i mascarpone


Cupcakes de fruits vermells

(Click here for the english version)

Han passat uns quants mesos des que vaig fer els últims cupcakes; era l'estiu quan vaig fer els cupcakes de cervesa i llimona, una recepta molt refrescant que era perfecta pels dies calorosos d'estiu. Aquests dies em trobo a mi mateixa desitjant que arribi l'escalfor i la llum dels dies de primavera, les tardes llargues on pots obrir finestres, airejar la casa durant hores i sentir com l'aire fa girar el molinet de colors del balcó. M'agrada l'hivern, però no sé perquè aquest se'm està fent més llarg del normal, tot i no ser, en absolut, fred.

He aprofitat tot el temps que aquest cap de setmana m'ha donat per estar a la cuina. Despertar-me aviat, seguint el rellotge dels dies laborals, anar a fer un cafè a la cafeteria del cantó, tant acollidora que em passaria hores prenent cafés, i posar-me a la cuina: cupcakes, panets d'hamburguesa, massa mare de pa i, finalment, pa per tota la setmana. Era tant aviat que quan era hora per sortir i disfrutar passejant ja havia acabat amb fotografies.

La recepta d'avui no és només el resultat de tenir mascarpone i fruits vermells a punt de fer-se malbé, sinó també provar noves receptes de cupcakes que portin menys mantega de l'habitual. La base és perfecta, tan esponjosa i flonja que ja s'ha convertit en la recepta base dels cupcakes; el frosting té el punt de dolç adequat per no ser empalagosos. Delicisosos. Sense cap dubte, ajuden a passar aquests últims dies d'hivern i a recordar-nos, que sempre torna a sortir el sol i a venir la primavera.





Cupcakes de mascarpone i fruits vermells

- 2 ous
- 140g de sucre
- 120g de farina
- 40ml d'oli de girasol
- 1 cullerada de llevat químic
- 50ml de llet
- extracte de vainilla

- 200g de mascarpone
- 30g mantega
-  2 cullerades de pasta de fruits vermells (fruits vermells triturats)
- 60g de sucre de llustre





Preescalfem el forn. En un bol, batem els ous amb el sucre fins que sigui una barreja lleugerament blanca i espessa. Hi afegim l'oli,  la llet a temperatura ambient i l'extracte de vainilla i ho mesclem tot bé. 

En un altre bol, combinem la farina i el llevat i comencem a afegir-ho a la mescla líquida. Per parts i procurant que ens quedin ben integrat abans d'afegir-ne més. Barregem fins que no ens quedin grumolls i repartim entre les càpsules de les magdalenes. Enfornem a 180º durant 25 minuts o fins que ens surti un escuradents net quan els punxem. Deixem refredar completament abans de decorar-los. 

Mentrestant, batem el mascarpone amb la mantega a temperatura ambient fins que ens quedi suau i cremós. Hi afegim el sucre procurant que no quedin grumolls i finalment, la pasta de fruits vermells. Mesclem bé. Podem posar-ho a la nevera fins a que es refredin els cupcakes o també si creieu que us ha quedat massa líquid, així espessirà. 



21 comentaris:

  1. ¡Qué pinta tienen estos cupcakes, qué cosa tan rica y el cake de grapefruit de la entrada anterior es una delicia!. Yo también tengo ganas de que pase un poco este tiempo invernal pero para llegar de un salto al verano ;D. Un beso,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  2. mmmmm! m'encanten els fruits vermells... fruites del bosc... sóc addicta a tot el que porti aquestes fruitetes... i els cupkakes tenen un aspecte deliciós! petonts Cinta! han queda't de luxe!

    ResponElimina
  3. els cupcakes amb tanta mantega a mi tb em cansen una mica, segur que aquest toc de mascarpone hi queda d'allò més bé!

    petonets

    ResponElimina
  4. Como me gustan los frutos rojos!!!! Y con el queso están deliciosos!!!! Por tanto sé que me encantaría tomarme ahora en la oficina uno de tus cupacakes!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  5. Cinta, unos cupcakes con un aspecto inmejorable. Los ingredientes me gustan, pero el frosting tiene un aspecto esponjoso y nada pesado, como suelen ser los que hay por la red. Una propuesta magnifica. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  6. No soc gaire de cupcakes, però m'agafes en un moment de debilitat i gana: em fotria un parell o tres d'aquests ara mateix!! :DDD

    ResponElimina
  7. Aquests dies d'hivern conviden a quedar-se a casa i encendre el forn...
    I els cupcakes amb menys mantega segur que són més bons i més sans ;)

    ResponElimina
  8. oohh que bons!! jo ahir em vaig menjar una copa de maduixes amb mascarpone que tocava el cel!! imagina amb aquests cupcakes!! ufff petons

    ResponElimina
  9. Quina bona pintaaa!! M'apunto la recepta! Els cupcakes no és que siguin els més postres preferits, ja que duen massa mantega per al meu gust, però aquests que has fet tuu...
    Amb mascarpone i fruits vermells... No tinc excusa que valgui per no fer-los!! Han d'estar boníssims!
    Petons! :D

    ResponElimina
  10. Uhmmm!!! Aquest frsotin amb el mascarpone ha de ser deliciós!!! Ho provarem...
    Petonets

    ResponElimina
  11. Amb poca mantega si es possible m'agraden més i amb tant bon sabor en vindría de gust menjar un ara.
    Petons.

    ResponElimina
  12. No acostumo a posar frosting però crec que ha d´estar molt bo! Petonets

    ResponElimina
  13. Quina delícia!!!! jo he fet moltes vegades magdalenes però mai m'he atrevit amb els cupcakes!!! els teus m'agraden!!! hauré de fer la prova algun dia.
    Jo aquest cap de setmana ha sigut mix, un dissabte de panxing i un diumenge una mica amunt i avall, i cuina ben poca. Jo tinc ganes que arribi el bon temps, però amb queda amb l'anyorança de no haver pogut anar a la neu. Bé, encara hi som a temps, les muntanyes n'estan plenes encara.;-)
    Una forta abraçada, bonica.

    ResponElimina
  14. deliciosos estos cupcakes y el fronting me gusta
    peto

    ResponElimina
  15. Doncs si que has estat treballadora, si.
    M'agradarien segur, m'encanten els fruits vermells.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Me encanta como te han quedado los cupcakes y las fotos!

    ResponElimina
  17. Reconec que no sóc massa de dolç, però al llegir mascarpone... ains.
    M'encanten.
    Petons

    ResponElimina
  18. Uns cupcakes de meravella. Així ja podem esperar que vingui la primavera...
    Nani

    ResponElimina
  19. El mascarpone de fruits vermells s'ha de provar! quines ganes que arribin ja d'uan vegada els fruits vermells... ;)

    ResponElimina
  20. m'encaten els frostings que no només porten mantega!!! una bona recepta. petonets

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...