14 de setembre 2012

La Recepta del 15: Frozen Hot Chocolate (recordant Nova York)Ja tornem a ser dia 15 i com que he decidit que intentaré assistir a tots els esdeveniments culinaris blocaires possibles, aquí estic amb la recepta d'aquest mes, la xocolata. He de dir que no sóc gaire de xocolata, però em va venir al cap buscar la recepta del Frozen Hot Chocolate, i quan la vaig trobar em vaig posar a  fer una versió bastant menys pretensiosa que la original, així que us porto la meva, però també la orginal, en foto i en records. 
Era el meu segon dia a Nova York i plovia. La Jèssica treballava i jo vaig decidir aprofitar el dia gris per anar de museus, el Metropolitan primer, el d'Història Natural, després. Així que, ens vam aixecar, vam esmorzar uns gofres (no tant grans com els que coneixem aquí, eh) amb xarop d'auró (maple syrup) i vaig marxar cap a l'estació en busca del tren cap a Grand Central.

Vaig arribar a la ciutat, sense paraigües i amb pluja, així que va ser una bona excusa per agafar el metro per primera vegada. Vaig comprar la Metro Card, vaig agafar la línia 6 de l'atrotinat metro novaiorquès i em vaig plantar a la 77. Al sortir del metro diluviava, així que vaig entrar a una espècie de ràpid i em vaig comprar un paraigües. Vaig continuar caminant fins arribar a Central Park i vaig vorejar-lo fins al Metropolitan Museum. Òbviament, no era la única que havia fet el pensament de dia de pluja, dia de museus... Si mai aneu Nova York, teniu en compte que el Museu Metropolità i el d'Història Natural són d'entrada voluntària, és a dir, ells posen un preu recomanat d'entrada (vora els 25$!!), però és això, recomanat, i tu pots decidir què vols donar o fins i tot, si vols donar alguna cosa. És algo que la gent no acostuma a saber, i quan vaig arribar, gairebé tothom pagava el preu recomanat. Jo, em vaig treure un bitllet de 5$ perquè pensava tornar-hi algunes vegades més, i hi vaig entrar. M'hi vaig estar tot el matí, que immens que és!

Al sortir, vaig començar a passejar pel barri, Upper East Side, i vaig acabar entrant a dinar a una hamburgueseria petita i casolana, em vaig asseure a la barra, mirant com plovia a fora. Devien ser les dues, però al desembre, a Nova York, a les quatre és fosc. Després de dinar, vaig continuar baixant downtown, intentant buscar una pastisseria on poder provar el típic cheesecake, però no hi va haver manera de trobar-ne cap que em fes el pes. Quan vaig arribar a l'altura de la 59 era de nit, no havia provat el cheesecake i l'aigua de la pluja ja traspassava les meves botes. I de cop, em va semblar recordar que per aquesta altura es trobava Serendipity, la gelateria de la pel·lícula que porta el mateix nom i que he mirat infinitat de vegades en els dies romanticons que tothom té, i ningú diu. Era un dels llocs de la llista de coses a fer, així que vaig decidir buscar-lo. 

Devia portar una hora i encara no sabia on estava. M'aturava a sota els portals de les empreses o botigues en busca del wifi per buscar-ho, però no hi havia manera. Pel camí, però, vaig trobar la botiga Williams Sonoma i els típics Bloomingdale's, així que estava ben entretinguda. Al final vaig decidir preguntar, era al carrer de dalt. En aquell moment em va semblar que hi havia cua, però ja us dic que pel que vaig veure uns quants dies més tard, aquella cua no era res comparable a l'habitual. Havia d'esperar que hi haguessin taules lliures, d'una persona, així que paciència. Al final, la noia que hi havia darrera a la cua i jo, vam decidir compartir taula. Era una noia coreana. Vam mirar la carta i vam demanar el que és típic i, fins i tot, marca registrada de la gelateria: el Frozen Hot Chocolate

Un dia plujós com aquell, amb els peus humits i amb el fred de desembre, quan vaig llegir el nom del Frozen Hot Chocolate em pensava que el hot existiria, i li vaig treure importància al frozen. Error. Quan ens van portar la copa (una per cada una, com a novates que érem...) vaig veure que m'ajudaria ben poc a passar el fred.... era xocolata desfeta, congelada. Aquí teniu una fotografia. Òbviament, no ens ho vam poder acabar, era molt bo, però jo estava gelada, ja...
Si teniu la oportunitat d'anar-hi, passeu-hi. És un lloc petit, però molt ben decorat, ple de llums de colors i ferro forjat. 

Ingredients: 
- Xocolata.
- Xocolata desfeta en pols.
- Llet-
- Gel 
- Nata 


Per fer la recepta, hem de posar la xocolata (la que més us agradi) a desfer al bany maria.  Deixem refredar. Quan estigui fred, hi afegim dues cullerades de xocolata en pols (de la que serveix per fer la xocolata desfeta), una mica de llet i hi afegim el gel. Ho triturem tot, ens ha de quedar una mena de pasta. Afegiu-la al got i poseu-li llet fins a omplir el got o la copa. Podeu fer-lo més o menys fort, al vostre gust. Com veieu, l'original porta una mica de nata i xocolata per decorar, al vostre gust.

La meva versió és amb molt menys gel, ja que aquests dies he tingut el primer mal de gola de la temporada i molt, molt més lleugera. Ja em perdonareu...Ah! M'oblidava de dir-vos que aquest any sí he aconseguit arribar a apuntar-me per l'AIG: Amic Invisible Gastronòmic! Sempre està bé forjar relacions i més entre els blocaires gastronòmics... us animeu? Aquí teniu tota la informació! Quina entrada més complerta no?

10 comentaris:

 1. Uhhmmmm!!!! un pecat!!! no he provat l'altra però la teva té una pinta deliciosa!!!
  Ptns

  ResponElimina
 2. I tant, Cinta, molt completa! Viatges, xocolata, propostes... i curiositats! això del hot frozen chocolate és ben curiós! M'apunto a la teva! Es veu menys gelada i jo tampoc no en sóc gaire amant... petons i bon cap de setmana!

  ResponElimina
 3. ohohohoho mare meva... aquesta recepta de xocolata la trobo brutal! me l'enduc ara mateix per acabar de despedir els dies de calor :D

  ResponElimina
 4. Cinta,
  Tu potser no ets gaire de xocolata, però jo Sí! Si m'hi barreges Nova York, llavors com diuen "apaga y vámonos". Barrejar xocolata i gel, que bo.
  Bon cap de setmana,
  Nani

  ResponElimina
 5. Totes les receptes de xocolata són de vici total (a mi sí que m'agrada!!!) i aquests teva em sembla molt original, refrescant i ideal per un dia de calor (i sobretot, que no ploogui, je je je...)

  ResponElimina
 6. A mi sí que m´agrada! T' aixeca l''anima en un tres i no res....Ara, et dóno la raó...amb pluja la prefereixo calenta. Gràcies per les recomenacions. Quan hi vagi algun dia a Nova York ho tindré en compte....de moment segueixo estalviant.

  ResponElimina
 7. Hola Cinta, no he anat mai a Nova York, però si aquest es un plat que es pot menjar allí, suposo que ja tinc una raó més per tenir-ho en compte! amb les fotos que has fet, s'em fa la boca aigua...
  I avui et volia dir una cosa més, tens UN PREMI EN EL MEU BLOC, quan vulguis pots passar a recollir-lo!
  Petonets!

  ResponElimina
 8. Apuntadíssima la teva reomanació... dintre d'un mes just seré a Nova York! jijiji Té una pinta boníssima!!
  Moltes gràcies per participar!
  Petons
  Sandra

  ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...