24 de setembre 2012

Memòries d'una cuinera: macarrons al mode de Picadillo

Com us vaig explicar quan vaig tornar de vacances a Galícia, vaig venir carregada no només de xoriços, formatges i empanades, sinó també d'un llibre de cuina que es deia Cocina Práctica de Picadillo. (podeu veure el llibre aquí). Us en vaig parlar i el podeu veure a la recepta de la Llet Merengada. És un llibre de principis de segle XX i l'altre dia, fullejant-lo, vaig veure aquesta recepta de macarrons gratinats que volia provar des del primer moment que la vaig veure. Són uns macarrons que es fan amb un procediment diferent del bullir i barrejar amb la salsa, i sembla ser que hi ha moltes receptes que els fan d'aquesta manera. A més, aquest mes el repte de Memòries d'una Cuinera era fer macarrons, així que aquests em van perfectes per participar-hi. 
- Macarrons
- Formatge parmesà ratllat i en peça.
- Aigua

Per fer-los, només necessitem els macarrons, formatge parmesà i aigua, i ho farem aixi: en una olla, posem una capa de formatge parmesà a talls prims, hi afegim una capa de macarrons i tapem amb formatge parmesà ratllat; a sobre, tornem a posar una capa de parmesà, una de macarrons i una de parmesà ratllat, fins que acabem els macarrons que hi volem posar. Quan ho tinguem, hi afegim l'aigua fins que ho cobreixi i ho posem al foc. L'aigua serà suficient per coure els macarrons i deixar-los cremosos, no  patiu. Quan els macarrons estiguin fets, els posem en un recipient apte per al forn i ho posem a gratinar.

És una manera de fer macarrons que jo desconeixia, però he parlat amb algú que m'ha dit que sí que els fa així, i no només amb formatge sol, sinó que també hi afegeix el sofregit als macarrons crus i l'aigua. Queden més cremosos que bullin per separat la pasta, segur que us agraden.

18 comentaris:

 1. Ala! No havia sentit mai a parlar d'aquesta manera de coure els macarrons i m'ha deixat ben encuriosida! S'haurà de provar, no?
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 2. Uau!! M'he sorprés amb la manera de cuinar aquests macarrons, ho provaré estic segura algun dia. M'encanta desocbrir coses tant interessants! Petons

  ResponElimina
 3. Com ja t'han dit, quina manera de coure els macarrons més original. I veus que fàcil, només amb dos ingredients ja ens has conquistat! Almenys, a mi segur! he he. Petons

  ResponElimina
 4. Ostres, jo tampoc coneixia aquesta manera de fer els macarrons, que original!
  Ho provaré, que realment m'ha semblat molt fàcil i senzill.

  ResponElimina
 5. Jo també estic sorpres, si hi ha prou aigua està clar que es couen amb molt més de sabor que ha de ser absorvit dins de cada macarró :O

  ResponElimina
 6. Doncs jo havia probat aquesta manera, pero amb salsa. I la veritat es que el resultat es sorprenent!!. Un plat delicios. Petons

  ResponElimina
 7. Doncs jo els faig encara diferents. Faig el sofregit, hi tiro els macarrons crus i li vaig tirant el caldo (de bacallà si son de bacallà, de carn si son amb costella....)poc a poc, que pateixin una mica de sed. Tenen un gust diferent. Per cert, m'agrada molt el teu bloc.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja havia sentit algú que també els fa així, però enlloc del caldo, aigua. Tot és qüestió de provar-ho. Moltes gràcies Josep Maria!

   Elimina
 8. Què original! A més de divertit fent-los, no?

  ResponElimina
 9. Quina cocció més curiosa!!! Aquests li encantarien a l'Annie, li xifla el parmesà .
  Petons

  ResponElimina
 10. només amb 3 ingredients???? quina passada Cinta! els tastarem!!! moltíssimes gràcies reineta per participar. petonets

  ResponElimina
 11. Trobo el procès molt curiòs i em ve molt de gust de probar-los.... M'agrada força!!!!

  ResponElimina
 12. Gràcies a totes i tots pels comentaris! Una abraçada!

  ResponElimina
 13. MOLTíSSIMES GRÀCIES!!!! Tu també tens nova seguidora! :D I faré una visita al teu blog! :D :D :D

  ResponElimina
 14. Cinta, diferents i segurs que molt bons.
  Nani

  ResponElimina
 15. Jo amb tomaca si que els havia fet tot al mateix temps pero així com els has fet tu tenen molt bona pinta i semblen ben fàcils!! Marta

  ResponElimina
 16. Jo tampoc coneixia aquesta manera de fer-los, fan molt bona pinta.
  Petons i moltíssimes gràcies per participar.

  ResponElimina
 17. Molt original la cocció. Fantàstics macarrons.
  Petons
  Mónica

  ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...