L'arròs amb llet va entrar als Països Catalans a través dels àrabs i la primera referència documental escrita en català va ser al segle XIII. De fet, forma part d'un conjunt de receptes basades amb els mateixos ingredients i que, curiosament, podeu trobar al bloc, com la llet merengada i el menjar blanc. Tot i això, aquestes postres es fa a tot el món, variant una mica els ingredients, i el nom. Són unes postres força contundents al portar l'arròs, així que jo les prefereixo fer per un berenar o un dinar molt lleuger.
Hi ha moltes formes de cuinar-la: uns bullen l'arròs amb aigua abans de posar-lo a la llet, els altres el bullen directament amb llet. Jo vaig agafar la recepta de la Simone Ortega, que primer es bull en aigua per tal de escurçar el temps de cocció, i després es passa a la llet amb canyella i sucre. El cert és que la recepta em va agradar perquè aconsegueix un arròs amb la quantitat de líquid que fa que estigui solt i que li aporta la lleugeresa que m'agrada.
Tal i com us vaig dir, tinc un pastís pendent per aquests dies i vaig aprofitar que ja havia comprat els ingredients, entre ells la pasta de maduixa, per tal d'afegir-li aquest gust a maduixa que també podreu aconseguir afegint-hi puré de maduixes naturals o melmelada.
Per sis persones (jo vaig fer-ne la meitat)
- 6 cullerades soperes d'arròs
- 3/4 de llet
- 8 cullerades de sucre
- pell de llimona
- canyella
- aigua
- un pessic de sal
Posarem a bullir un cassó amb aigua i un pessic de sal i quan comenci l'ebullició hi tirarem l'arròs, que deixarem bullir durant deu minuts. Mentrestant, en un altre cassó, posarem a escalfar la llet, la llimona, la canyella i el sucre. Quan hagin passat els minuts de l'arrós, l'escorrerem i el posarem al cassó de la llet. El deixarem 12 minuts més bullint. Controlem si l'arròs està al punt abans de treure del foc. Retirem la pell de llimona i la canyella.
Si li voleu donar gust, hi afegim la pasta de maduixa o la melmelada i remenem fins que estigui barrejat. Deixem refredar abans de servir, de fet, pel meu gust, millora després d'unes hores de nevera!
Que bo, Cinta! Amb aquesta pasteta de maduixes m'ha agradat molt! I gràcies per la introducció. Molt interessant! Petonets
ResponEliminaOhhh m'ahrada molt l'arros amb llet i amb aquesta mescla de maduixa te que estar espectacular! Petons
ResponEliminaQuè original i saborosa aquesta versió d'arròs amb llet!!!
ResponEliminaM'apunto el truc de bullir-lo primer 10 minuts amb aigua ;)
ResponEliminaEl toc de la pasta de maduixa ha de quedar boníssim!
Cinta, una molt bona idea això d'afegir-hi gustos. M'agrada.
ResponEliminaNani
Que original amb aquest toc de maduixa!!! Ho haurem de provar....
ResponEliminaPetons
Moltes gràcies a totes i tots! Una abraçada!
ResponEliminaQuè original! M' agradat el truquet de l´aigua.
ResponEliminaAla, què bo! Jo estic a punt a punt de tenir pasta de maduixes a les meves mans jejeje Quan no sàpiga què fer-ne, caurà aquest arrosset amb llet! :P
ResponEliminaPetonets
Sandra