28 de setembre 2012

Arrós amb llet de maduixaL'arròs amb llet va entrar als Països Catalans a través dels àrabs i la primera referència documental escrita en català va ser al segle XIII. De fet, forma part d'un conjunt de receptes basades amb els mateixos ingredients i que, curiosament, podeu trobar al bloc, com la llet merengada i el menjar blanc. Tot i això, aquestes postres es fa a tot el món, variant una mica els ingredients, i el nom. Són unes postres força contundents al portar l'arròs, així que jo les prefereixo fer per un berenar o un dinar molt lleuger. 

Hi ha moltes formes de cuinar-la: uns bullen l'arròs amb aigua abans de posar-lo a la llet, els altres el bullen directament amb llet. Jo vaig agafar la recepta de la Simone Ortega, que primer es bull en aigua per tal de escurçar el temps de cocció, i després es passa a la llet amb canyella i sucre. El cert és que la recepta em va agradar perquè aconsegueix un arròs amb la quantitat de líquid que fa que estigui solt i que li aporta la lleugeresa que m'agrada. 

Tal i com us vaig dir, tinc un pastís pendent per aquests dies i vaig aprofitar que ja havia comprat els ingredients, entre ells la pasta de maduixa, per tal d'afegir-li aquest gust a maduixa que també podreu aconseguir afegint-hi puré de maduixes naturals o melmelada. 


Per sis persones (jo vaig fer-ne la meitat)

- 6 cullerades soperes d'arròs
- 3/4 de llet
- 8 cullerades de sucre
- pell de llimona
- canyella 
- aigua
- un pessic de sal

Posarem a bullir un cassó amb aigua i un pessic de sal i quan comenci l'ebullició hi tirarem l'arròs, que deixarem bullir durant deu minuts. Mentrestant, en un altre cassó, posarem a escalfar la llet, la llimona, la canyella i el sucre. Quan hagin passat els minuts de l'arrós, l'escorrerem i el posarem al cassó de la llet. El deixarem 12 minuts més bullint. Controlem si l'arròs està al punt abans de treure del foc. Retirem la pell de llimona i la canyella.

Si li voleu donar gust, hi afegim la pasta de maduixa o la melmelada i remenem fins que estigui barrejat. Deixem refredar abans de servir, de fet, pel meu gust, millora després d'unes hores de nevera!

9 comentaris:

 1. Que bo, Cinta! Amb aquesta pasteta de maduixes m'ha agradat molt! I gràcies per la introducció. Molt interessant! Petonets

  ResponSuprimeix
 2. Ohhh m'ahrada molt l'arros amb llet i amb aquesta mescla de maduixa te que estar espectacular! Petons

  ResponSuprimeix
 3. Què original i saborosa aquesta versió d'arròs amb llet!!!

  ResponSuprimeix
 4. M'apunto el truc de bullir-lo primer 10 minuts amb aigua ;)
  El toc de la pasta de maduixa ha de quedar boníssim!

  ResponSuprimeix
 5. Cinta, una molt bona idea això d'afegir-hi gustos. M'agrada.
  Nani

  ResponSuprimeix
 6. Que original amb aquest toc de maduixa!!! Ho haurem de provar....
  Petons

  ResponSuprimeix
 7. Moltes gràcies a totes i tots! Una abraçada!

  ResponSuprimeix
 8. Què original! M' agradat el truquet de l´aigua.

  ResponSuprimeix
 9. Ala, què bo! Jo estic a punt a punt de tenir pasta de maduixes a les meves mans jejeje Quan no sàpiga què fer-ne, caurà aquest arrosset amb llet! :P
  Petonets
  Sandra

  ResponSuprimeix

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...