03 d’octubre 2012

Pancakes de carabassó




Una de les coses que més m'interessen és trobar alternatives de cocció a ingredients que abans acostumava a menjar bullits. Tenim per costum consumir les verdures després d'hores de cocció que la deixen sense nutrients, amb la meitat de vitamines i avorrida, així que de quan en quan, trobo receptes que no impliquen passar la verdura per aigua bullint i les provo, totes, i totes són boníssimes. 

Avui us en porto una, pancakes de carabassó, una recepta de Joy the Baker, una pastissera americana molt divertida que fa poc va treure un llibre de receptes, i hi surt aquesta. Hi ha moltes receptes similars com les hamburgueses vegetals, amb infinitat d'alternatives i ingredients...Tot és provar-ho. 





Ingredients per uns 6 pancakes.

- 2 carabassons ratllats
- 2 ous
- 40 g de farina
- 1 culleradeta de llevadura química
- 2 alls ben tallats
- 1 ceba 

Ratllem els carabassons i els posem en una escorredora amb una mica de sal. Deixem que escorri l'aigua i mentrestant, posem a sofregir la ceba. Quan estigui daurada, hi afegim els alls. 

En un bol, barregem els ous, la farina, el royal i una mica més de sal. Hi afegim els carabassons ratllats i la ceba i l'all sofregits i mesclem bé. Agafem la mateixa paella on hem sofregit la ceba i els alls, hi posem un raig d'oli d'oliva i hi fiquem un cullerot de la mescla i deixem que es faci d'una banda i de l'altra. Podeu acompanyar-los d'una amanida o d'una salsa de iogurt, com en aquest cas.

6 comentaris:

  1. Una molt bona manera de menjar carbassó, Cinta. La veritat és que és una hortalissa molt versàtil, ja que la seva textura la fa fàcil de triturar, trossejar... fins i tot endolcir! T'ha quedat una foto molt bonica, i rústica! Petons

    ResponElimina
  2. Una recepta molt original!
    Acimpanyats d'una salsa de iogurt han de quedar sensacionals!

    ResponElimina
  3. Ha de ser molt bona aquesta manera de preparar el carbassó, coincideixo amb la Marina i la Gemma. I darrerament he fet alguns excessos, haig de trobar la manera de tornar a la verdura molt fort i alhora molt saborosament. Com en aquesta recepta :)

    ResponElimina
  4. Els tinc pendents de fa temps aquests pancakes de carbassó, han de ser deliciosos! Prova les hamburgueses vegetals, són boníssimes i molt sanes
    Petonet
    Sandra

    ResponElimina

  5. mmmmmm...
    Fan una pinta genial!
    Jo havia fet una recepta similar i en deia bunyols de carbassó.
    I la recepta de la salsa de iogurt ens la posaràs també?

    ResponElimina
  6. Gràcies pels vostres comentaris! Petons!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...