28 de gener 2013

Natilles amb pinya caramelitzada





(English recipe below)

Ja som dia 28, data màxima de presentar propostes per Memòries d'una cuinera, i com sempre, la meva proposta arriba just a temps. La proposta d'aquest mes són les natilles i no poden ser més encertades, ja que són perfectes pels berenars dels mesos freds d'hivern, i encara millor si són acabades de fer. 
No he acabat d'entendre mai perquè hi ha coses que no es poden menjar fins que no es refredin: el pa, per exemple, quan era petita sempre em deien que no es podia menjar el pa calent, que donava mal de panxa; quan ma mare feia natilles o crema pastissera, o qualsevol dolç, no ho podia tastar fins que passés una estona. I sincerament, hi ha coses que estan molt millor si les menges acabades de sortir del forn... Amb les natilles passa igual, després de fer-les, esperes cinc minuts per no cremar-te el paladar i a berenar. Són delicioses. 








Per acompanyar aquestes natilles, vaig aprofitar un pot de pinya amb Contreau que tenia del regal de Nadal  i les vaig caramel·litzar. Són una bona opció per decorar-les i li donen un toc especial, 


Ingredients:

- 0.5l de llet
- 75g de sucre
- 3 rovells d'ou
- una cullerada de farina de panís. 
- vainilla en rama

- pinya
- suc de llimona
- 50g de sucre





L'elaboració és molt senzilla. Batem els dos rovells amb la llet i les dues cullerades de sucre. Ho posem a escalfar tot en un cassó i hi afegim també, les llavors de la vainilla i la rama de vainilla. Per últim, hi posem la cullerada de farina de panís i barregem procurant que no quedin grumolls. Sense parar de remenar en cap moment, esperem a que es comenci a espessir, retirem del foc i ho posem als pots. 

Per fer la pinya caramel·litzada, en un cassó, afegim l'aigua i el sucre i anem remenant fins que es formi es vagi enfosquint i formant el caramel. Just abans de treure del foc, hi afegim la pinya i hi donem un parell de voltes. Disposem els trossos de pinya per sobre les natilles, amb compte. A berenar!




21 comentaris:

  1. mmm! Que bones, Cinta! Aquest mes ens posarem les bótes amb les natilles! aquesta pinya caramelitzada fa molt bona pinta! Petons i bon dilluns

    ResponSuprimeix
  2. Cinta expectaculares estas natillas y un acierto poner la piña caramelizada
    Bon dilluns
    Peto

    ResponSuprimeix
  3. amb aquest toc de pinya que bones!!!!
    jo estic d'acord amb tu, hi ha coses que calentes són més bones, jo sóc de les impacients!!
    petonets

    ResponSuprimeix
  4. Fantástiques i molt originals!
    Una forta abraçada, bonica!

    ResponSuprimeix
  5. Fan molt bona pinta, m'agrada molt la pinya i no se m'hauria acudit posar-li a les natilles! Deuen estar delicioses! Aquesta me l'apunto! :P

    Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  6. La combinació de pinya i natilles és sensacional, jo ho faig amb crema catalana i ha de quedar molt semblant. Boníssim!

    ResponSuprimeix
  7. quina proposta tan bona!! natilles amb fruita!! m'encanta la pinya, hi ha d'anar molt be!! petons

    ResponSuprimeix
  8. Yo las he hecho de manzana caramelizada. QUe buenas que estan con fruta, verdad??
    Bss

    ResponSuprimeix
  9. Cinta, fan una pinta que no vegis. Això de la pinya m'ha agradat molt.
    Nani

    ResponSuprimeix
  10. Les natilles amb la pinya combinen fantàsticament, jo ho vaig aprendre de la meva familia a Extremadura. Tot i que ells no la fan caramelitzada amb cointreau, que és un altre nivell :)

    ResponSuprimeix
  11. A mi també em deien que el pà calent feia mal a la panxa.
    Les natilles fresquetes son molt bones, però tebies també ho son. M'agrada el sabor que li dona la pinya caramelitzada.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  12. aquestes natilles han d'estar boníssimes, amb la pinya.
    Jo ta, bé les prefereixo no gaire fredes.

    ResponSuprimeix
  13. La pinya caramelitzada està boníssima, així com cuita al forn, que no tenim costum de fer-ho, i acompanyat aquestes natilles encara més!

    ResponSuprimeix
  14. La pinya caramelitzada està boníssima, així com cuita al forn, que no tenim costum de fer-ho, i acompanyat aquestes natilles encara més!

    ResponSuprimeix
  15. Hola Cinta, i jo com és que no coneixia el teu blog? Ai ai ai, si està molt bé!! m'he passat una bona estona xafardejant, jeje.
    Quina bona idea posar-hi pinya caramelitzada, m'ha encantat!
    Ja aniré passant!!

    ResponSuprimeix
  16. Les Natilles, tant senzilles però tant bones!!
    Està molt ben pensat lo de la pinya caramelitzada, li dona un toc ben original!!
    ptns!!

    ResponSuprimeix
  17. Hola Cinta, estoy contigo, hay cosas que saben bien también calentitas, a mi me pasa con las natillas y con el arroz con leche que no me importa comérmelos bien fríos o templados. Muchas gracias por tu visita y por tu comentario. Aquí me quedo ;D. Un beso,

    www.cocinaamiga.com

    ResponSuprimeix
  18. Qué ricas se ven, tan cremosas y las piñas jugosas... me encantan.
    Yo también soy como tu, me encanta el pan caliente y las natillas también, supongo nuestras madres lo que querían era que llegaran a la mesa jajajaja
    Un beso guapa
    Lxx

    ResponSuprimeix
  19. Ja estàs afegida al Memòries!;)
    Ara que m'agrada la pinya potser hauré de tastar-les caramelitzades.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar i felicitats per aquests més de dos anys!

    ResponSuprimeix

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...