Aquestes van ser les postres de la nit de cap d'any; hi vaig estar pensant tot el dia anterior, a veure què podia fer i vaig pensar en fer un pastís de cava. A més, tenia fruites vermelles al congelador i de seguida em van venir les ganes de fer-lo. La veritat és que resulta ser un pastís molt fàcil i molt vistós. Alguns ja vareu veure les alguna fotografia al Facebook quan l'estava fent, però tenia tanta cua de receptes per publicar que el vaig haver de deixar aparcat uns dies. Surt a la llum la setmana de festes majors del meu poble, qui sap si algú s'animarà a fer-lo per després de qualsevol dels dinars copiosos que ens esperen...
Ja sé que sembla masoquista fer les Festes Majors just després de festes de Nadal, de fet, no dóna temps a descansar l'estòmac, ni la butxaca, gairebé, però té una explicació molt senzilla: al gener, la gent del meu poble, tradicionalment pagesa, tenia més disponibilitat de diners perquè començaven a vendre els fruits de la terra, i per tant, aprofitaven aquest temps de bonança econòmica per fer les festes. Ara ja no és ben bé així, però continua la tradició. Sigui com sigui, per nosaltres l'alimentació saludable no comença fins ben entrat el gener...
Ara sí, el pastís. Us avanço que no vaig pensar en fer fotografies amb el pastís desemmotllat, en vaig fer unes quantes quan l'estava fent però se'm va oblidar fer-ne més... l'haureu de fer per veure com queda.
Per la base:
- Magdalenes tallades o una base de pa de pessic o galetes trossejades.
Per la mousse:
- 400ml de nata.
- 500ml de cava.
- 200g de sucre
- 5 fulles de gelatina
Per la gelatina de sobre:
- fruites vermelles
- 250ml de cava
- 200ml d'aigua
- 100g de sucre
- 3 fulles de gelatina
Agafem un motlle que sigui fàcil de desemmotllar després, i hi fiquem una capa de pa de pessic o les magdalenes trossejades. En un cassó, posem el cava i el sucre i deixem que es redueix fins la meitat, més o menys i deixem refredar i hi afegim les fulles de gelatina hidratades. Mentrestant, muntem la nata i quan la barreja de cava, sucre i gelatina estigui freda, l'anem incorporant a la nata, procurant que no ens baixi en excés i remenant suaument per tal d'integrar-ho tot. Quan ho tinguem, tirem la mescla a sobre la base de magdalenes i deixem reposar a la nevera un parell d'hores mínim.
Quan tinguem la mousse ben quallada, agafarem un casso i tornarem a posar el cava amb l'aigua i el sucre al foc, fins que es redueixi una mica. Seguirem igual que abans, és a dir, deixarem refredar una mica i hi afegirem les fulles de gelatina. Escampem les fruites vermelles per sobre de la mousse, i quan la barreja del cava i la gelatina estiguin freds, ho posarem amb compte per sobre les fruites vermelles. És important que tant la mousse com la gelatina estiguin fredes al moment de posar-ho per sobre, sinó la mousse es desfaria i se'ns barrejaria tot.
Deixeu reposar unes dos o tres hores a la nevera abans de desemmotllar i servir.
Trobo que la combinació d'ingredients fa molt per una nit de cap d'Any, una tria molt encertada!
ResponEliminaJa m'el puc imaginar fora del motlle, un pastís que fa festa per si sol amb el cava i els fruits vermells li donen molta vida.
ResponEliminaConec El Perelló, he estiuejat uns quants anys a L'Ametlla de Mar. Bona Festa Major!
Gr'acies per venir al meu bloc a comentar, em quedo com a seguidora teva.
Petons.
Quines postres més espectaculars!!! Aquest pastís és preciós, té uns ingredients de luxe, i es veu deliciós!!! Ideal per les festes nadalenques!!!
ResponEliminaque bo aquest postre!! i ideal per cap d'any!! doncs jo sort q ja porto una setmana de normalitat alimentària perquè el meu cos em sembla que hagués dit prou!! q no sigui res...
ResponEliminapetonets
Ostres, que bonic és!!! i ha de ser boníssim! I festa major ara?????????? és la primera que en tinc notícies, jeje! De totes maneres sempre van bé les festes, no? Ben vinguda sigui!
ResponEliminaUna forta abraçada i a passar-ho bé!
qué pintaza!! me parece una delicia
ResponEliminaUna molt bona manera de coemnçar el nou any!!! molts petonets guapa
ResponEliminaOhhh!!! Enamora a la vista. Una combinació molt de festa.
ResponEliminaPetons
ostres!! mousse de cava??? i amb aquesta pinta??!! apuntat! petons
ResponEliminaAmb lo que m'agrada el cava aquest mousse ho tinc que provar, clar que tindré que posar en fresc un altre ampolla per acompanyar-ho. Un blog fantàstic. Petons.
ResponEliminaUna pinta estupenda!!! Y seguro que un sabor... mmmmmm
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Apa nena, començar l'any de festa ho trobo una idea genial! jajaja
ResponEliminaAquesta mousse ha de ser una delícia, bona pensada
Petonets
Sandra
Aquest pastís de cava amb fruits vermells te de ser boníssim!!!!
ResponEliminaHola!! yo tampoco conocia tu blog...lo que me estaba perdiendo!, bueno ya no me pierdo nada...y para empezar una mousse con lo que me gustan a mi!! la primera foto me encanta.
ResponEliminaCon qué ganas me he quedado de ver el corte!! ;)
ResponEliminaCinta quin pastís mès maco i original!!!! Aixó si que es un bon acabament d'any i començament del seguent!
ResponEliminael cava amb els fruits vermells! umm quina forma de començar l'any!
ResponEliminapetonets
Una rica combinacion y rica tarta
ResponEliminaBss
Una mousse fantástica. Seguro que estaba deliciosa.
ResponEliminaBesos
I et vas deixar la foto del pastís desemmotllat? Ha ha això passa. Una meravella de pastís!
ResponEliminaNani
M'agrada molt la combinació d'ingredients que has triar, els fruits vermells i el cava donen molt de joc junts i la textura de mousse li aporta la lleugeresa i la esponjositat ideal per aquests postres. Per cert, gràcies per passar-te pel mue blog.
ResponEliminaPetonets!!
Ostres, m'encanta aquesta mousse de fruits vermells, i el toc de cava li ha de donar una gràcia especial! És super festiu i molt presentable. Queda apuntat per a l'estiu (ha de ser molt refrescant quan vingui la calor)
ResponEliminaGràcies per la recepta i petons
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAcab de descobrir aquest bloc fantàstic. I he quedat parada amb aquest pastís. Me l'apunt, és fantàstica. Un petonàs!
ResponEliminaUn par de semanas sin visitar blogs y no me puedo creer que me perdiera tantas cosas ricas. Un pastl bien rico, bien presentado fresquito y seguro que desaparece rápido¡
ResponEliminaUn fuerte abrazo, Teresa