(English version below)
Aquesta és una recepta/excusa per practicar el mètode d'amassat francès que ja us vaig comentar a la recepta del Pa de sègol i de la qual podeu trobar nombrosos vídeos que us ajudaran moltíssim a aprendre-la. Jo encara segueixo practicant, esperant que algun dia pugui amassar d'aquesta manera amb una mica menys de temps i més gràcia, però començo a sentir autèntica devoció per aquest home i ja tinc tots els seus llibres a la llista de desitjos.
Aquesta recepta l'he treta d'aquí, i és la recepta dels rotllets de canyella que tan famosos són a alguns països, especialment als Estats Units. Vaig adaptar la massa per posar-li oli d'oliva enlloc de la mantega i el cabell d'àngel enlloc de canyella i mantega. No sóc una especial fan del cabell d'àngel, però aquests rotllets eren perfectes per un berenar i van agradar molt a casa. Al vídeo podeu veure, a més de l'amassat francès, una manera original i efectiva de tallar els rotllets sense escarxar-los ni aplanar-los: amb el fil dental!
Amb aquesta recepta finalitzo la llista de receptes pendents de publicar que vaig fer al poble durant les vacances de Nadal. Els dies passen volant, i les vacances ja queden molt llunyanes, però encara puc recordar el gust i l'olor que desprenia el forn amb aquesta i totes les receptes que vaig fer, igual que puc olorar el romer que vaig collir amb les passejades amb la mare que ara es troben a faltar.
Per la massa:
- 500g de farina
- 45g oli d'oliva
- 15g de llevat fresc
- 75 de sucre
- un pessic de sal
- 225 ml de llet tèbia.
- 2 ous
Pel farcit:
- cabell d'àngel.
- canyella
Barregem la farina, el llevat, el sucre i la sal en un bol. Alhora, batem els ous amb la llet i ho anem afegint als ingredients secs amb una espàtula. Quan estiguin ben barrejats, aboquem la massa a la taula i procedim amb l'amassat francès (podeu trobar una mica més d'informació i un vídeo sobre aquest amassat a la recepta del Pa de sègol). Deixem reposar durant dues hores.
Posem la massa llevada a la taula amb compte i l'estirem amb el corró, formant un rectangle i anem repartint el cabell d'àngel de manera abundant, hi afegim també una mica de canyella per sobre. Agafem una part del rectangle i anem enrotllant com si es tractés d'un braç de gitano. Per tallar els rotllets no ho fem amb el ganivet, ja que s'aplanarien tots, sinó que agafem una mica de fil dental encerat (que no sigui mentolat!), el passem per sota de la massa enrotllada i fem con si anéssim a fer una llaçada, tot formant els rotllets. Els disposem a la safata del forn i deixem reposar durant mitja hora o tres quarts més abans d'enfornar.
Posem al forn a 180º fins que estiguin ben rossets, que serà uns vint o trenta minuts.
Me gustan estos rollitos y con el cabello de angel quedan muy ricos.
ResponEliminaTe han quedado muy bien
Peto
que bonics i quina bona pinta! genials per endur-te i anar picant oi? petons
ResponEliminaMmmm, en vull uuuuuuuuuun! Riquíssims!
ResponEliminaquins rotlles més deliciosos, mira que acabo d'esmorzar però m'en menjaria un... el video està molt bé, a mi la canyella m'encanta! els haurem de provar!
ResponEliminapetonets
Tinc cabell d'àngel que vaig fer, t'agafo la recepta, qie sempre el faig amb coca o pastissets!!
ResponEliminaQue perfectes t'han quedat!! Llàstima que el cabell d'àngel no és el meu fort. T'ho canvio per crema, val?
ResponEliminaPetonets
sezills i bonissims
ResponEliminaTenen una pinta increïble. Fa molt que tinc pendent de fer uns rotllets de canyella, però la teva proposta podria passar-los al davant, mare meva!
ResponEliminaMarta
Les masses llevades són molt complicades de fer, però tu ara ja ets tota una experta.
ResponEliminaT'han quedat perfectes!
Holaaa!<Aquesta massa m´ha encantat però posaré un altra farcit, el cabell no m´agrada ni a les ensaïmades, xocolata... crema.... ummmm! Gràcies!!!
ResponEliminaAl igual que Silvia no m'agrada el cabell d'àngel pero la masa em sembla fantàstica per qualsevol farcit. Petons.
ResponEliminaEl cabel d'àngel me'l faig jo i m'emociona. N'has fet mai? T'ho recomano. Uns rolls que m'agraden molt...
ResponEliminaNani
Jo no n'he fet mai encara Nani, de moment, la fa ma mare.. petons!
Eliminamanda narices, te puedes creer que he descubierto tu blog gracias a foodgawker!!! jajaja. Una alegría haberlo encontrado, con lo que me gusta a mi el cabello de angel!!!
ResponEliminaSalu2. Paula
Igual que tú, yo tampoco soy muy fan del cabello de angel, pero los rollitos con canela y azúcar, (o con crema de chocolate) son un vicio total. Te han quedado estupendos.
ResponEliminaun beso
Vaig viure a França un any i cada matí, un rollito d'aquests per esmorzar, que bons!! I fets a casa, boníssims!!! Petonets
ResponEliminaHola Cinta
ResponEliminaEncantada de passejar-me pel teu bloc, delicioses receptes com aquesta fan que en quedi per aquí, jo tenc pendent fer rotllets i en tinc moltes ganes però per una raó o un altre no els he fet cap vegada, amb cabell d'àngel és tota una novetat per mi.
Molt de gust de quedar-me a la teva cuina
Petons
How lovely are these! I have a running list of yeast rolls that I plan to sift through and choose from to bake this weekend. I think these just jumped to the top!
ResponEliminaEl cabello de angel siempre me recordara a mi madre...lo mucho que la gustaba con hojaldre, a mi tambien me gusta pero aqui en suiza no encuentro :C, pero estan muy bien me parece un cambio de zinamon rolls.bs
ResponEliminaHola Cinta!!! gracias por tu visita :) tu blog es precioso y muy instructivo!
ResponEliminaTus rollitos se ven maravillosos.Adoro trabajar con masas y sin duda he de probar tu receta!!!!
miles de cariños :)
Me encantan porque a mi si que me gusta el cabello de ángel... como soy un cielo ;)
ResponEliminajejeje, en serio, tomo buena nota de esta delicia.
Me encantan las masas, son unos rollitos perfectos, como no me va mucho el cabello de angel me inclino a probarlos con canela o con chocolate. Un fuerte abrazo, Teresa
ResponElimina