19 de setembre 2012

Galetes de crema de formatge i xips de xocolata




Últimament no faig res més que penjar receptes de dolços, ja ho sé. Suposo que tot va per èpoques i que ja arribarà el moment en el qual m'apetirà més cuinar salat. El fet és que el menjar del dia a dia tampoc té massa d'especial o és perquè cuinar dolços era molt desconegut per mi, fins fa poc, i suposo que s'ha convertit en una mena de repte de superació. Vés a saber. El fet és que en el que porto de mes, he fet dos pastissos amb fondant (els va agradar tant el primer que el vaig haver de repetir!) i ahir em vaig posar a fer unes galetes, que feia dies que no en feia, i no deixo de pensar en què puc cuinar més... però sempre dolços. 

Sort que encara tinc pendent la recepta de Memòries d'una cuinera d'aquest mes, que espero fer el cap de setmana, i podré contrarestar un mes de receptes dolces. Mentrestant, us porto aquestes galetes que són una mica diferents de les habituals ja que no porten ou, sinó crema de formatge (philadelphia o similars) que el substitueix. 

La primera vegada que vaig fer galetes ja vaig intuir que m'acabaria enganxant i tot i que no deixen de ser galetes, cada recepta és tant diferent l'una de l'altra que ja no sóc capaç de dir quines m'agraden més. En tot cas, encara que hagueu arrufat el nas al sentir que portaven formatge, no les subestimeu, el formatge, la xocolata i la llimona combinen perfectament i converteixen aquestes galetes en una recepta amb el punt de dolçor perfecte. 

Per unes dotze galetes:

- 90g de crema de formatge 
- 50g de mantega
- 200 g de sucre (si podeu, poseu-hi la meitat de sucre moreno i del refinat)
- 200 g de farina
- un pessic de sal
- una culleradeta d'extracte vainilla
- ratlladura d'una llimona
- una culleradeta de bicarbonat
- xips de xocolata

En un bol, batem la mantega en pomada i la crema de formatge fins que estigui la mescla ben batuda i barrejada. Hi afegim el sucre, la sal i el bicarbonat i continuem barrejant fins que estiguin ben incorporats tots els ingredients. Hi afegim la ratlladura de llimona i la vainilla. Començarem a afegir la farina poc a poc i procurant mesclar bé abans d'afegir-ne més. Quan la tinguem incorporada, hi afegim els xips de xocolata. Veureu que la mescla de galetes no és massa líquida, però no us preocupeu, així al forn mantindran la forma. 

Amb el forn preescalfat a 180º, posem la safata amb una fulla de paper i anem fent petits muntons de massa. Procureu deixar prou espai entre ells, perquè la mescla s'expandirà fins agafar la forma de les galetes. Calculeu unes sis galetes a cada fornada. Les deixem uns 10-12 minuts, fins que es comencin a daurar les vores i els traiem; deixem-les reposar a la safata uns minuts, ja que les galetes continuen la seva cocció quan estan a fora i es van endurint. Ja les tenim. Què us sembla si en mengem alguna? Ja se sap que "quien parte y reparte...."




Ah! M'oblidava d'agraïr a la Gemma de Pel plaer de cuinar que m'hagi donat el premi Primavera! És una iniciativa per donar a conèixer blocs que tenen pocs seguidors i ara em toca repartir-lo a cinc blocs més. Vaig a revisar blocs, mentrestant, perquè no visiteu la seva pàgina? I de pas, perquè no us feu seguidors del Trossets de Cuina? Gràcies!!!














11 comentaris:

  1. Cinta, quina bona pensada! La barreja formatge - xocolata sempre l'he fet en pastissos, però mai amb galetes. Em guardo la teva recepta, a veure si m'hi animo!! petons i felicitats pel premi!

    ResponElimina
  2. Quina combinació, ha de ser original i ben bona. I això de fer galetes enganxa! je je je...

    ResponElimina
  3. No acostumo a fer-ne, tot i que m'agrada molt fer pastissos, hauré de començar a fer-ne i aquesta recepta sembla molt recomenable!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'enganxes, i els del teu voltant també!

      Elimina
  4. tu no pateixis que a mi ja em va bé que siguin receptes dolces! jijijiji. petonets

    ResponElimina
  5. M' agrada molt la combinació xoco-formatge...Aquestes galetes són de vici.

    ResponElimina
  6. Quines galetes més originals!!! M'encanta la combinar dolç i salat! Però en postres és tot un descobriment!!!

    ResponElimina
  7. No se com he estat tan de temps per la blogosfera i no he trobat mai el teu blog!!! Hi ha coses realment sorprenents i que donen gana de tastar!! Ja tens un seguidor mes, per no perdrem res, i de moment vaig a veure que mes trobo per aqui!!!

    Petons!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...