14 de gener 2013

Pastís mousse de cava amb fruits vermells





Aquestes van ser les postres de la nit de cap d'any; hi vaig estar pensant tot el dia anterior, a veure què podia fer i vaig pensar en fer un pastís de cava. A més, tenia fruites vermelles al congelador i de seguida em van venir les ganes de fer-lo. La veritat és que resulta ser un pastís molt fàcil i molt vistós. Alguns ja vareu veure les alguna fotografia al Facebook quan l'estava fent, però tenia tanta cua de receptes per publicar que el vaig haver de deixar aparcat uns dies. Surt a la llum la setmana de festes majors del meu poble, qui sap si algú s'animarà a fer-lo per després de qualsevol dels dinars copiosos que ens esperen...

Ja sé que sembla masoquista fer les Festes Majors just després de festes de Nadal, de fet, no dóna temps a descansar l'estòmac, ni la butxaca, gairebé, però té una explicació molt senzilla: al gener, la gent del meu poble, tradicionalment pagesa, tenia més disponibilitat de diners perquè començaven a vendre els fruits de la terra, i per tant, aprofitaven aquest temps de bonança econòmica per fer les festes. Ara ja no és ben bé així, però continua la tradició. Sigui com sigui, per nosaltres l'alimentació saludable no comença fins ben entrat el gener...

Ara sí, el pastís. Us avanço que no vaig pensar en fer fotografies amb el pastís desemmotllat, en vaig fer unes quantes quan l'estava fent però se'm va oblidar fer-ne més... l'haureu de fer per veure com queda.












Per la base:
- Magdalenes tallades o una base de pa de pessic o galetes trossejades.

Per la mousse:
- 400ml de nata.
- 500ml de cava.
- 200g de sucre
- 5 fulles de gelatina

Per la gelatina de sobre:
- fruites vermelles
- 250ml de cava
- 200ml d'aigua
- 100g de sucre
- 3 fulles de gelatina

Agafem un motlle que sigui fàcil de desemmotllar després, i hi fiquem una capa de pa de pessic o les magdalenes trossejades. En un cassó, posem el cava i el sucre i deixem que es redueix fins la meitat, més o menys i deixem refredar i hi afegim les fulles de gelatina hidratades. Mentrestant, muntem la nata i quan la barreja de cava, sucre i gelatina estigui freda, l'anem incorporant a la nata, procurant que no ens baixi en excés i remenant suaument per tal d'integrar-ho tot. Quan ho tinguem, tirem la mescla a sobre la base de magdalenes i deixem reposar a la nevera un parell d'hores mínim. 

Quan tinguem la mousse ben quallada, agafarem un casso i tornarem a posar el cava amb l'aigua i el sucre al foc, fins que es redueixi una mica. Seguirem igual que abans, és a dir, deixarem refredar una mica i hi afegirem les fulles de gelatina. Escampem les fruites vermelles per sobre de la mousse, i quan la barreja del cava i la gelatina estiguin freds, ho posarem amb compte per sobre les fruites vermelles. És important que tant la mousse com la gelatina estiguin fredes al moment de posar-ho per sobre, sinó la mousse es desfaria i se'ns barrejaria tot. 

Deixeu reposar unes dos o tres hores a la nevera abans de desemmotllar i servir.






25 comentaris:

  1. Trobo que la combinació d'ingredients fa molt per una nit de cap d'Any, una tria molt encertada!

    ResponElimina
  2. Ja m'el puc imaginar fora del motlle, un pastís que fa festa per si sol amb el cava i els fruits vermells li donen molta vida.
    Conec El Perelló, he estiuejat uns quants anys a L'Ametlla de Mar. Bona Festa Major!
    Gr'acies per venir al meu bloc a comentar, em quedo com a seguidora teva.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quines postres més espectaculars!!! Aquest pastís és preciós, té uns ingredients de luxe, i es veu deliciós!!! Ideal per les festes nadalenques!!!

    ResponElimina
  4. que bo aquest postre!! i ideal per cap d'any!! doncs jo sort q ja porto una setmana de normalitat alimentària perquè el meu cos em sembla que hagués dit prou!! q no sigui res...

    petonets

    ResponElimina
  5. Ostres, que bonic és!!! i ha de ser boníssim! I festa major ara?????????? és la primera que en tinc notícies, jeje! De totes maneres sempre van bé les festes, no? Ben vinguda sigui!
    Una forta abraçada i a passar-ho bé!

    ResponElimina
  6. qué pintaza!! me parece una delicia

    ResponElimina
  7. Una molt bona manera de coemnçar el nou any!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  8. Ohhh!!! Enamora a la vista. Una combinació molt de festa.
    Petons

    ResponElimina
  9. ostres!! mousse de cava??? i amb aquesta pinta??!! apuntat! petons

    ResponElimina
  10. Amb lo que m'agrada el cava aquest mousse ho tinc que provar, clar que tindré que posar en fresc un altre ampolla per acompanyar-ho. Un blog fantàstic. Petons.

    ResponElimina
  11. Una pinta estupenda!!! Y seguro que un sabor... mmmmmm

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  12. Apa nena, començar l'any de festa ho trobo una idea genial! jajaja
    Aquesta mousse ha de ser una delícia, bona pensada
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Aquest pastís de cava amb fruits vermells te de ser boníssim!!!!

    ResponElimina
  14. Hola!! yo tampoco conocia tu blog...lo que me estaba perdiendo!, bueno ya no me pierdo nada...y para empezar una mousse con lo que me gustan a mi!! la primera foto me encanta.

    ResponElimina
  15. Con qué ganas me he quedado de ver el corte!! ;)

    ResponElimina
  16. Cinta quin pastís mès maco i original!!!! Aixó si que es un bon acabament d'any i començament del seguent!

    ResponElimina
  17. el cava amb els fruits vermells! umm quina forma de començar l'any!
    petonets

    ResponElimina
  18. Una mousse fantástica. Seguro que estaba deliciosa.
    Besos

    ResponElimina
  19. I et vas deixar la foto del pastís desemmotllat? Ha ha això passa. Una meravella de pastís!
    Nani

    ResponElimina
  20. M'agrada molt la combinació d'ingredients que has triar, els fruits vermells i el cava donen molt de joc junts i la textura de mousse li aporta la lleugeresa i la esponjositat ideal per aquests postres. Per cert, gràcies per passar-te pel mue blog.

    Petonets!!

    ResponElimina
  21. Ostres, m'encanta aquesta mousse de fruits vermells, i el toc de cava li ha de donar una gràcia especial! És super festiu i molt presentable. Queda apuntat per a l'estiu (ha de ser molt refrescant quan vingui la calor)

    Gràcies per la recepta i petons

    ResponElimina
  22. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  23. Acab de descobrir aquest bloc fantàstic. I he quedat parada amb aquest pastís. Me l'apunt, és fantàstica. Un petonàs!

    ResponElimina
  24. Un par de semanas sin visitar blogs y no me puedo creer que me perdiera tantas cosas ricas. Un pastl bien rico, bien presentado fresquito y seguro que desaparece rápido¡
    Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...