Agost. Agost. No teniu la sensació de densitat quan sentiu aquesta paraula? No, suposo que no, l'únic que us de venir al cap és el soroll de la remor de les onades, el grallar de les gavines i la brisa entre els arbres de la platja... pels que no tenim vacances aquest mes acostumem a tenir la primera sensació. Però positius, que per això estem aquí amb les propostes!
Aquesta és la primera proposta que us porto per l'agost a Barcelona. Ja us vaig dir que intentaria anar variant entre receptes, llocs i activitats, així que avui us porto una recepta per disfrutar amb tranquil·litat. Llet merengada, balcó (terrassa, pels més afortunats) i un bon llibre, sense més pretensions.
Abans de començar amb la beguda, i amb el que hi ha entre parèntesis, us presento el llibre, un dels llibres, que em vaig portar de Galícia: la cuina pràctica de Picadillo. No sé si el coneixeu, jo el vaig descobrir allà i me'l vaig comprar de seguida, és genial. És un llibre de principis de segle XX, escrit per un home que va arribar a ser alcalde de la Corunya i que és exagerat i graciós com ell mateix; les receptes són d'aquelles que s'han de passar per censura i fer-te'n tu la teva pròpia versió, no perquè no siguin bones, sinó perquè l'home tenia més aviat un estòmac voluminós i en algunes fa servir fins a vint-i-cinc ous i molta mantega. Però us el recomano, és un llibre molt, molt divertit, i les receptes són totalment utilitzables si les adaptem als nostres temps.
Abans de començar amb la beguda, i amb el que hi ha entre parèntesis, us presento el llibre, un dels llibres, que em vaig portar de Galícia: la cuina pràctica de Picadillo. No sé si el coneixeu, jo el vaig descobrir allà i me'l vaig comprar de seguida, és genial. És un llibre de principis de segle XX, escrit per un home que va arribar a ser alcalde de la Corunya i que és exagerat i graciós com ell mateix; les receptes són d'aquelles que s'han de passar per censura i fer-te'n tu la teva pròpia versió, no perquè no siguin bones, sinó perquè l'home tenia més aviat un estòmac voluminós i en algunes fa servir fins a vint-i-cinc ous i molta mantega. Però us el recomano, és un llibre molt, molt divertit, i les receptes són totalment utilitzables si les adaptem als nostres temps.
Aquesta és, doncs, la primera recomanació del mes... una tarda de posar-se al dia amb la lectura, i amb la tranquil·litat d'un dia d'agost a la terrassa, perquè una de les propostes del mes d'agost laboral també és trobar la calma que aquest mes es mereix, encara que sigui al mig de la ciutat.
Ingredients
- 1l de llet
- 250g de sucre (a la vostra consciència)
- canyella en rama i en pols
- pell d'una llimona.
- dos clares d'ou
Posem la llet, el sucre, la pell de llimona i la canyella en rama en un cassó al foc. Anem remenant i quan arribi a ebullició, abaixem el foc i ho deixem un parell més de minuts. Desprès l'apartem del foc, passem pel colador per treure les restes de canyella i llimona i deixem que es refredi una mica. Mentrestant, muntem les clares a punt de neu. Quan la barreja estigui tèbia o freda, barregem les clares a punt de neu amb la llet, amb moviments suaus i ho posem al congelador.
Si ho voleu granissat, deixeu que es faci una clapa de gel i ho remeneu ben bé, si ho voleu fresc i prou, serviu quan ja s'hagi refredat del tot. Recomanable una mica de canyella en pols per sobre.
Apuntada queda!
ResponElimina...ha d'estar bo això...encara que jo sòc més de pinya colada...jeje
ResponEliminaAu venga, un altre plat afrodisiac! Cada dia n'aprenc més quina gràcia! No n'he fet mai però segur que la provaré.... peton s
ResponEliminaJa l'he feta!!! Gràcies Mari! He seguit la teva recepta a mitges perquè no vaig posar els ous (suposo que això simplement afecta a la textura, no?) però va quedar boníssima igualment!!! pel meu gust un pèl massa dolça, però crec que això ja són manies meves!!
ResponEliminaA la propera t'agafo la recepta dels pancakes!!!
petonsss
Clara!! Doncs un dia prova amb les clares a punt de neu, li donen molt bona consistència! Espero que no us fos massa afrodisíac, jajaja.... Records!
ResponElimina