Com us vaig explicar quan vaig tornar de vacances a Galícia, vaig venir carregada no només de xoriços, formatges i empanades, sinó també d'un llibre de cuina que es deia Cocina Práctica de Picadillo. (podeu veure el llibre aquí). Us en vaig parlar i el podeu veure a la recepta de la Llet Merengada. És un llibre de principis de segle XX i l'altre dia, fullejant-lo, vaig veure aquesta recepta de macarrons gratinats que volia provar des del primer moment que la vaig veure. Són uns macarrons que es fan amb un procediment diferent del bullir i barrejar amb la salsa, i sembla ser que hi ha moltes receptes que els fan d'aquesta manera. A més, aquest mes el repte de Memòries d'una Cuinera era fer macarrons, així que aquests em van perfectes per participar-hi.
- Macarrons
- Formatge parmesà ratllat i en peça.
- Aigua
Per fer-los, només necessitem els macarrons, formatge parmesà i aigua, i ho farem aixi: en una olla, posem una capa de formatge parmesà a talls prims, hi afegim una capa de macarrons i tapem amb formatge parmesà ratllat; a sobre, tornem a posar una capa de parmesà, una de macarrons i una de parmesà ratllat, fins que acabem els macarrons que hi volem posar. Quan ho tinguem, hi afegim l'aigua fins que ho cobreixi i ho posem al foc. L'aigua serà suficient per coure els macarrons i deixar-los cremosos, no patiu. Quan els macarrons estiguin fets, els posem en un recipient apte per al forn i ho posem a gratinar.
És una manera de fer macarrons que jo desconeixia, però he parlat amb algú que m'ha dit que sí que els fa així, i no només amb formatge sol, sinó que també hi afegeix el sofregit als macarrons crus i l'aigua. Queden més cremosos que bullin per separat la pasta, segur que us agraden.
Ala! No havia sentit mai a parlar d'aquesta manera de coure els macarrons i m'ha deixat ben encuriosida! S'haurà de provar, no?
ResponEliminaPetonets
Sandra
Uau!! M'he sorprés amb la manera de cuinar aquests macarrons, ho provaré estic segura algun dia. M'encanta desocbrir coses tant interessants! Petons
ResponEliminaCom ja t'han dit, quina manera de coure els macarrons més original. I veus que fàcil, només amb dos ingredients ja ens has conquistat! Almenys, a mi segur! he he. Petons
ResponEliminaOstres, jo tampoc coneixia aquesta manera de fer els macarrons, que original!
ResponEliminaHo provaré, que realment m'ha semblat molt fàcil i senzill.
Jo també estic sorpres, si hi ha prou aigua està clar que es couen amb molt més de sabor que ha de ser absorvit dins de cada macarró :O
ResponEliminaDoncs jo havia probat aquesta manera, pero amb salsa. I la veritat es que el resultat es sorprenent!!. Un plat delicios. Petons
ResponEliminaDoncs jo els faig encara diferents. Faig el sofregit, hi tiro els macarrons crus i li vaig tirant el caldo (de bacallà si son de bacallà, de carn si son amb costella....)poc a poc, que pateixin una mica de sed. Tenen un gust diferent. Per cert, m'agrada molt el teu bloc.
ResponEliminaJa havia sentit algú que també els fa així, però enlloc del caldo, aigua. Tot és qüestió de provar-ho. Moltes gràcies Josep Maria!
EliminaQuè original! A més de divertit fent-los, no?
ResponEliminaQuina cocció més curiosa!!! Aquests li encantarien a l'Annie, li xifla el parmesà .
ResponEliminaPetons
només amb 3 ingredients???? quina passada Cinta! els tastarem!!! moltíssimes gràcies reineta per participar. petonets
ResponEliminaTrobo el procès molt curiòs i em ve molt de gust de probar-los.... M'agrada força!!!!
ResponEliminaGràcies a totes i tots pels comentaris! Una abraçada!
ResponEliminaMOLTíSSIMES GRÀCIES!!!! Tu també tens nova seguidora! :D I faré una visita al teu blog! :D :D :D
ResponEliminaCinta, diferents i segurs que molt bons.
ResponEliminaNani
Jo amb tomaca si que els havia fet tot al mateix temps pero així com els has fet tu tenen molt bona pinta i semblen ben fàcils!! Marta
ResponEliminaJo tampoc coneixia aquesta manera de fer-los, fan molt bona pinta.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Molt original la cocció. Fantàstics macarrons.
ResponEliminaPetons
Mónica