04 de gener 2013

Torró dur i torró de nata amb nous.



Ja sé que ara no apeteix, ho sé... però no volia quedar-me amb aquestes receptes a la carpeta fins l'any vinent... i qui sap? Potser encara hi ha algú que tingui ganes de gaudir d'uns torrons casolans, o de regalar-los, o vés a saber. Així que he decidit treure-les a la llum, tot i l'empatx generalitzat, però fer-ho amb les dues receptes a la vegada. Em queda al tinter la recepta del torró de xocolata cruixent, que aquesta sí que la reservo per al proper Nadal. 

Aquests turrons van formar part dels regals que va cagar el tronc de Nadal, un assortit de turrons casolans, uns Panettone deliciosos (la recepta, aquí), uns vins i uns caves, i és que cada vegada més tendeixo cap als regals de proximitat. 

Apunteu-vos-els per l'any vinent. Per als motlles, és tant fàcil com fer servir un bric de llet partit per la meitat. 


Torró de nata amb nous



- 80ml de nata
- 170 d'ametlla mòlta 
- 130 de sucre
- nous trossejades al gust, com més, millor. 

Posem la nata a escalfar amb el sucre fins que aquest es dissolgui totalment. No ha de bullir, així que quan veiem que comença a fer bombolles traiem del foc. Hi afegim l'ametlla mòlta sense parar de remenar fins que ho tinguem tot integrat. Afegim les nous trossejades al gust i ho posem als motlles. Podem decorar amb unes nous senceres per sobre. Deixem refredar a temperatura ambient o, si portem molta pressa, posem a la nevera. Almenys un dia de repòs. 



Torró del dur

Aquest torró no agrada a massa gent, però si el feu a casa, us prometo que serà dels primers en desaparèixer... A mi em va quedar un pèl massa tou, però això no dóna més que avantatges!




- una clara d'ou.
- 130g de mel
- 100g de sucre
- 250g d'ametlles torrades (com més, millor)

Posem la mel i el sucre a fondre fins que sigui una mescla homogènia i una mica més densa. Traiem del foc i hi afegim les ametlles torrades. Deixem reposar mentre muntem la clara d'ou a punt de neu. Barregem la clara muntada a les ametlles, poc a poc i barrejant bé. Si tenim oblies, posem la mescal entre les dues. Si no, aboquem al motlle i deixem refredar. Almenys, un dia de repòs. 


5 comentaris:

  1. Aiiii!!! Trossets de cuina aquests trossets de torró si que han d'estar bons. Molt bona recepta :)

    ResponElimina
  2. El dur em fa molt el pes. Hi pensaré pel proper any. Una abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. M'encanta els dos torrons que heu fet però mai els he fet a casa, aviam si m'atrevisc l'any que ve! Marta

    ResponElimina
  4. Reina, jo em quedo els torrons a pendents per l'any que ve... que volíem fer el tortell però al final ni ens ha vingut de gust! Aquest ha estat l'any del super panettone i torrons de xoco, l'any que ve tocaran nous reptes ;)
    Que els Reis et portin moltes coses!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Antes o después intentaremos hacer turrón. Es una de nuestras -tantas- asignaturas pendientes. Por de pronto nos enriquecemos con vuestras experiencias y recetas, que de todo se aprende.
    Dulces saludos desde Waterbridge i que tinguis un dia molt maco.

    -Andy-

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...