14 de març 2011

Croquetes d'espinacs


Diuen que tothom recorda una mare pels canelons i les croquetes que fa. En el meu cas, me la recorden moltíssimes més coses, però sí, en especial les croquetes. Són un dels meus plats preferits i sempre li'n demanava, i li demano encara de quan en quan. Encara que ara cuini jo ja, sóc incapaç de fer unes croquetes de carn com les seves bàsicament per tota la feina que porta fer un bon rostit. Jo he anat evolucionant cap a ingredients menys laboriosos, com les croquetes de carn picada, de formatge, de pernil dolç, de pernil salat.... i ahir, d'espinacs. Encara no he pogut dir mai que n'hi ha alguna que no m'agradi... totes les trobo boníssimes!

Ingredients:

- Espinacs
- Ceba
- Pa ratllat
- Ou
-Farina
- Llet
- Sal, pebre i nou moscada.

Elaboració:

Posem a sofregir una ceba ben picadeta, quan estigui rossa hi tirem els espinacs prèviament bullits. Els deixem una bona estona al foc anant girant i tombant. Quan ja estiguin ben sofregits, hi tirem dues o tres cullerades de farina perquè es cogui, ha de quedar la farina torrada. Quan ja la tinguem, hi tirem la llet i anem remenant, per fer la beixamel. Recordem de salpebrar al gust!

Deixem refredar la massa una estona. Quan ja la puguem treballar, anem fent la forma de les croquetes i les passem pel pa ratllat, després per l'ou i finalment, una altra capa de pa ratllat. D'aquesta manera ens assegurem que no rebentaran al fregir-se.

Ja les tenim... a disfrutar-les!

4 comentaris:

  1. sens dubte les meves preferides! quina bona pinta! petonets

    ResponElimina
  2. Gràcies! Totes són tant bones...

    ResponElimina
  3. Mira que són bones i jo no n'he preparat mai. M'hi hauré de posar. A més, és una manera diferent de què mengin verdura. I segur que no rondinen tant jejeje....

    ResponElimina
  4. Sí, segur que no els costarà de gust.. de color potser una mica!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...