29 de març 2011

Pollastre a la cassola


El pollastre a la cassola és un dels plats que encara he de practicar molt... no és que no em quedi bo, però fins a aconseguir el que fa la mare de quan en quan, encara em queda un camí llarg. Aquesta és una recepta tradicional, d'aquelles que es feien més abans que ara, però continua sent un plat emblemàtic de la nostra gastronomia. 

Quan vaig començar el bloc vaig dir que no em deixaria emportar per la necessitat d'elaborar receptes massa modernes i originals, sinó que intentaria recuperar aquells plats característics que ara menyspreem per ser massa tradicionals. I mentrestant em pregunto, quantes vegades mengem aquest plat tant bo i quantes mengem kebab? Jo sóc una de les que es ruboritzaria al respondre-la... Sí, faré pollastre a la cassola més vegades de les que el faig ara... a més, és un plat saníssim!

Ingredients:

- Carlotes
- Porro
- Ceba
- Cuixes de pollastre
- Vi blanc
- Aigua
- Oli, sal i pebre.

Elaboració:

Posem una mica d'oli a la cassola i daurem una mica les cuixes de pollastre. Després, hi posem la ceba, el porro i les carlotes trossejades. Quan estiguin les verdures tovetes, afegim un raig de vi blanc i deixem que les cuixes s'impregnin. Afegim l'aigua de manera que no arribi a cobrir les cuixes de pollastre; mentre es couen, les anem girant de quan en quan. Corregim de sal i pebre i deixem reduir l'aigua, quan tinguem les cuixes ben cuites i l'aigua reduïda, ja ho tenim. Vigileu que no se us passi, sinó no podreu sucar el pa!

2 comentaris:

  1. Es veu molt suau!! Les receptes de la mare costa que quedin igual, eh?

    ResponElimina
  2. Sí, si pogués arribar a ser tant bona cuinera com ella...jajajaja!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...