07 de març 2011

Pizza casolana de botifarra d'arrós, ceba i formatge.


Des que vaig aprendre a fer la massa de la pizza sempre la fem nosaltres a casa. Quan li agafes el punt després ja no toleres les altres masses comercials i a més, amb l'excusa de fer la massa tu sempre n'acabes menjant cada vegada...

En aquesta ocasió va ser una pizza una mica precària perquè no tenim massa ingredients, entre ells tomàquet fregit per a la base. Tot i això, ens va quedar una pizza amb uns ingredients que combinaven molt bé entre ells.

Ingredients:
- mig got d'aigua tíbia.
- 15 g de llevat fresc
- 500 g de farina
- sal i oli
- Ceba
- Botifarra d'arrós
- Formatge i fomatge ratllat
- Orenga

Elaboració

Desfem el llevat amb l'aigua tíbia, hi afegim una mica d'oli i de sal. Quan ho tinguem tot barrejat, comencem a posar la farina i anem remenant. Quan no puguem fer-ho amb una forquilla, posem la massa damunt la taula o el pedrís i comencem a amassar-la amb les mans. La massa ha de quedar homogènia i no s'ha d'enganxar als dits; si s'enganxa és perquè encara hi falta farina.

Quan la tinguem, no fa falta que la deixem reposar sinó que ja la podem anar escampant a la safata on farem la pizza. Mentrestant, posem el forn a calentar. Quan tinguem la massa estirada, la posem al forn per tal que es cogui una mica la massa. Vigilem que no se'ns faci massa, la traiem i hi posem els ingredients que vulguem al damunt. Quan ja estigui muntada, la tornem al forn fins que es comenci a torrar i els ingredients s'hagin fós. 
Si heu estirat ben bé la massa, us quedarà una pizza cruixent i fina, sinó, tindreu una massa una mica gruixuda... està al vostre gust!

2 comentaris:

  1. No ho he fet mai això de treure-la a mitja cocció i afegir-hi els ingredients. S'haurà de provar. i la botifara d'arròs ni l'havia sentit anomenar....

    ResponElimina
  2. Sí, a mi m'agrada donar un cop de calor a la massa abans de fornejar-la del tot! És qüestió d'anar provant!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...