01 de març 2011

Trinxat dels Pirineus


El trinxat és una de les receptes típiques dels Pirineus catalans, de totes les zones, però en especial del Pallars i la Cerdanya. Aquesta recepta ben bé no ho és, ja que la recepta original inclou cansalada entre els seus ingredients. Tot i això, vaig considerar que no necessitàvem tanta energia com per incorporar la cansalada a la nostra versió, així que d'alguna manera, aquesta és la versió light i potser fins i tot algú dirà que perd l'essència. Sí, podria ser...el trinxat no deixa de ser col amb patata i cansalada, així que si perd la cansalada, es queda amb la col i patata.

En tot cas, un plat tradicional que no s'ha de deixar perdre i que, com en aquest cas, cada un ha d'adaptar a les seves necessitats i gustos. A mi, m'agrada saber que és una recepta tradicional i dels Pirineus, que m'encanten!

Ingredients:

- Col
- Patates-
- Cansalada 
- Ceba

Elaboració:

Bullim les patates i la col, o si ho preferiu primer la col i després hi afegim les patates per temps de cocció. Mentrestant, tallem la ceba i la sofregim procurant que no se'ns cremi. Rectifiquem de sal a ambdós llocs! Quan la ceba estigui bé, hi afegim  la cansalada a trossets. Un cop ben bullides la col i les patates ho escorrem tot ben bé i ho xafem amb una forquilla. Després ho afegim a la paella de la ceba i la cansalada, ho barregem i ho xafem ben xafat. Ho deixem coure com si fos una truita de patates, banda i banda procurant que no es desfaci quan la girem.

Ja ho tenim!

5 comentaris:

  1. saps que np m'agrada gens la col, però en canvi si és trinxat - sempre que no el cuini jo- si que m'agrada? ben curiós!!! té molt bona pinta! petonets

    ResponElimina
  2. Jejejeje... quines rareses! Sí que fa bona pinta, sí... Petons!

    ResponElimina
  3. Quin plat més bó !!!
    Ens agrada molt, la veritat es que molt pocas vegades ho em fet, però es força bó.
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  4. Un trixat genial, t'ha quedat ben torradet com a mi m'agrada!!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...