Les filloas són unes postres típiques gallegues que s'acostumen a fer per l'entroido que li diuen ells, o el nostre carnestoltes. Es troben postres similars en molts altres països, les crêpes franceses per exemple. Originariament però, les filloas es feien amb sang de porc però han anat sortint versions i evolucionant fins arribar a aquestes que us porto avui, que són amb llet.
La recepta és molt fàcil, l'únic que fa falta és una mica de pràctica al girar-les...a nosaltres se'ns van trencar algunes. Les podeu fer farcides, com aquestes, o soles. Els ingredients del farcit van al vostre gust!
Ingredients:
- 2 ous
- un got de llet
- mig got de farina
- mantega o oli per untar la paella.
Elaboració:
Barrejem tots els ingredients i deixem reposar la massa uns 10 minuts. Posem la paella al foc i la untem amb una mica de mantega o oli perquè no se'ns enganxi. Tirem la mescla a la paella i deixem que es cogui d'una banda. Quan comenci a aixecar-se de la paella la girem amb compte i la deixem coure de l'altra banda. Ja les tenim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!