14 d’agost 2012

Agost a Barcelona, proposta 10: pizza de carabassó i carabasso amb feta i romer (recepta del 15!)



 


Avui toca una proposta completíssima, no només perquè és una doble recepta, sinó perquè a més serà la meva participació a la Recepta del 15, un esdeveniment blocaire que es fa cada mes (la meva participació no és tant habitual) i que és organitzat per la Sandra i el Xavi dels Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta, dos dels blocs més recomanables de la gastrosfera. Per a aquest mes d'agost la proposta era penjar alguna recepta amb carabassons, així que com que tenia la de la pizza que ja feia temps que esperava per aquí i que just havia acabat de preparar-me aquests carabassons amb feta i romer, quan vaig veure que arribava a temps per una vegada a l'any, gairebé em cau la llàgrima de l'emoció! 


A més, demà és un festiu que no havia tingut en compte a l'hora de planificar l'agost a Barcelona, així que per si de cas no trobo el moment per publicar enmig de tanta festa al sofà del pis, us deixaré aquestes dues receptes per si us fan falta.

La primera recepta la vaig treure d'un llibre que fa molt temps que tinc i que just acabo de redescobrir. Es tracta de Carabassó amb formatge feta i romer, un entrant que he variat una mica de la recepta original, però que és igualment bo. Només cal que netegem el carabassó i el tallem en rodanxes o a tires, com us vagi millor. Posem una mica d'oli en un paella i el fem banda i banda fins que estigui tou. El salem, l'hi afegim el formatge feta, amb el de cabra també ha de quedar genial, i hi afegim unes fulles de romer. A mi em va recordar al meu poble,  i m'encanta. Vaig tenir la sensació que havia quedat un plat molt de la terra... no sé si m'enteneu. 





La següent recepta ja fa temps que la tenia pendent de publicació però no m'acabava d'agradar la fotografia i s'anava quedant a esborrany cada mes. Aprofito per treure-la perquè la recepta és molt bona igualment.  És la pizza de carabassó i formatge de cabra.  Aquí trobareu la recepta de la massa que ja us he explicat altres vegades. Ara es tracta només d'escampar el tomàquet, tallar el carabassó a rodanxes no massa gruixudes, per tal que les puguem fer ràpid al forn, i afegir-hi el formatge de cabra. Hi posem una mica més de formatge ratllat per sobre i enfornem! Ja ho tenim. 




No sé si us en heu adonat, però ja ha passat la meitat del mes d'agost... Pels qui esteu de vacances no us deu fer gràcia, però a mi molta... no només perquè odio la calor (us ho repeteixo per enèsima vegada, sí) o perquè el setembre em retornarà (això espero, vaja) algú important, sinó perquè aquesta nova temporada serà una gran tardor, plena de nous projectes i nous viatges que ja us aniré explicant. I també, perquè intueixo que aquesta serà una època plena de grans decisions i grans encerts, espero. Però poc a poc... de moment, encara ens queda la meitat de l'agost. 


3 comentaris:

  1. Cara, tu sí que saps treure partit a l'agost! Aquesta pizza és fantàstica!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Entren ganes de fer-ne una de seguida!!

    Sussi

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...