22 d’agost 2012

Agost a Barcelona, proposta 16: Timbal de paté d'escalivada i formatge de cabra fos.

La proposta d'avui, la setzena, torna a ser una recepta. Entendreu que no tingui gaires ganes de descobrir racons de la ciutat aquests dies, així que passar una estona a la cuina s'ha convertit amb l'activitat del dia. Ahir, quan vaig acabar de fer les fotografies de la proposta i la vaig tastar, vaig pensar que aquesta era una de les receptes més bones que havia fet en molt de temps...

Aquest cap de setmana vaig marxar del poble carregada d'aubergínies, primentons de tots colors, carabassons i melons per tota una família, així que ara em trobo amb la nevera plena i només una persona per alimentar. Estic constantment pensant a veure què en puc fer, perquè no vull haver de llençar res a la brossa. 

Ahir se'm va ocórrer fer una coca de recapte, així que vaig pensar en la idea d'escalivar algunes coses al forn. En plena onada de calor, al final vaig desistir, però vaig pensar que ho podia provar de fer al microones. Sí, ja sé que no acaba de ser escalivada si no es fa al foc directament o, com a molt, al forn amb paper de plata, però, la qüestió és que el microones és una solució relativament ràpida, vint minuts, i no tant calorosa com fer foc o estar davant del forn. 

Al final vaig acabar variant completament el procediment; vaig tallar les verdures i les vaig posar netes enlloc de fer-les senceres, les vaig posar dins un recipient apte per al microones amb un bon raig d'oli i les vaig tapar amb paper de film, on hi vaig fer uns quants forats per tal que sortís el vapor. 
Quan anava a fer la massa per la coca de recapte, vaig veure que m'havia quedat sense llevadura, així que al final, vaig decidir canviar la recepta. Enlloc de posar la verdura escalivada, vaig decidir fer una espècie de paté o crema amb l'escalivada triturada i fondre una mica de formatge per sobre, i va ser un encert, és un aperitiu deliciós. 

Elaboració:

Agafeu escalivada si ja la teniu feta o escaliveu les aubergínies, pebrots vermells i les cebes amb el mètode que vulgueu. Si us serveix, podeu fer trampa com jo i posar-les al microones vint minuts, tal i com he explicat a dalt. Quan la tinguem, la triturem amb un raig d'oli, sal i una mica de formatge en crema, estil Philadelphia,  per donar-li una textura una mica més suau i homogènia. 

Agafem una llesca de pa de motlle i la passem per la torradora. Quan la tinguem, li donem la forma rodona amb un estri d'emplatar o amb un got, com us vagi bé. Hi posem una bona capa de paté d'escalivada i hi posem el formatge de cabra que, prèviament, haurem passat per una paella durant uns segons, banda i banda. Poseu un rajolí de vinagre de mòdena per acabar de donar-li un toc àcid. 

La recepta de la torrada d'escalivada amb formatge de cabra és molt tradicional però aquest paté d'escalivada encara us agradarà més i dóna molt de joc per fer molts plats. Podeu conservar-lo amb un pot de vidre i una mica d'oli a la nevera, us aguantarà uns quants dies. 

4 comentaris:

 1. Quina bona pinta, Cinta. L'escalivada amb el rul·lo sempre casen bé, però presentat així com ho has fet, a més de bo, és original! Quina sort poder gaudir de les verdures del propi hort, ara que n'és temps segur que no pares, oi? M'apunto la proposta. M'ha agradat molt (t'has canviat la cara del blog? M'agrada molt així!) Petons

  ResponElimina
 2. Encara em queda la nevera plena! Petons!

  ResponElimina
 3. Mira m'has donat una idea. Quan fem escalivada en fem molta i mengem dos dies seguits. Així no es farà tan pesat.
  Nani
  Vas bé, vas bé.

  ResponElimina
 4. Una gran tapa, en prenc nota.

  m'Agrada molt la manera de presentar-la i la combinació amb el formatge de cabra és perfecta.

  Una salutació

  ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...