08 d’agost 2012

Agost a Barcelona, proposta 6: Pancakes amb fruits vermells i xarop d'auró.




Com us va l'agost? Tremoleu tant com jo quan sentiu que ve una onada de calor? Uff... com costa a vegades eh? Encara sort que aquests dies vaig trobant receptes llépoles que animen els dies, i llocs que fan més passatgeres les estones de calor... 

Com veieu, aquesta setmana la cuina està una mica més atrafegada que la setmana passada; tinc visita al pis, ha vingut l'amiga a qui vaig anar a visitar a Nova York, així que procurem cuidar-nos i cuinar una mica més que quan estic sola. Ahir vam sortir a passejar un mica, i vam acabar en una botiga de productes internacionals on vam trobar el maple syrup que tant li agradava quan estava allà; del xarop d'auró, com es diu en català, vam passar a parlar dels pancakes que esmorzaven i que vaig provar a Washington DC acompanyats amb nata, plàtan i maduixes, vam derivar en els fruits vermells que tenia al congelador i vam acabar decidint fer-ne quan arribéssim al pis. 

Així que aquesta s'ha convertit en la proposta del dia. Encara que nosaltres ens la vam fer per berenar, us recomano que la feu per esmorzar. Si esteu de vacances teniu temps suficient perquè no costen a fer; si no, espereu-vos al diumenge al matí i proveu-los. Ja veureu que amb dos per persona en teniu suficient, potser una mica més si teniu tot el dia d'activitat per davant. 



Ingredients per uns deu pancakes:

- 250 ml de llet
- 2 ous
- 25g de mantega
- 150g de farina
- 10g de llevadura química
- 30g de sucre
-  un pessic de sal

Barregem tots els ous, la llet i el sucre i ho batem fins que estigui ben homogeni. Afegim la llevadura i la farina, i també el pessic de sal i ho anem afegint a la mescla prèvia. Teniu en compte que les quantitats pot ser no us són exactes i potser us queda més líquid del normal, així que potser haureu de posar una mica més de farina. La textura de la massa us ha de quedar líquida però que no s'escampi excessivament. 

Prepareu una paella i poseu-hi una mica de mantega perquè no s'enganxi. Amb un cullerot, tireu la massa poc a poc dins la paella, procurant que ens quedi amb forma rodona. Deixem coure fins que les vores es comencin a fer i després girem per coure l'altra banda. Han de quedar torrades per fora i tendres per dins. 

També podeu afegir-hi els fruits vermells a la massa i fer-les farcides de fruita. Podeu posar-vos mel, nata, xarops o xocolata, com vulgueu. 







1 comentari:

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...