10 d’agost 2012

Agost a Barcelona, proposta 8: Aproximació a Montjuïc


Fins fa relativament poc, Montjuïc era una part una mica oblidada de la ciutat per mi. Havia estat al MNAC un parell de vegades, havia anat al Palau Sant Jordi a uns concerts, però poca cosa més. No va ser fins l'any passat que vaig pujar al castell unes quantes vegades a passar les tardes, vaig descobrir els jardins i especialment la Font del Gat i el Teatre Grec, vaig entrar al Poble Espanyol a una fira de Polònia, vaig intentar vorejar la muntanya des de sota (no es pot, no ho intenteu...)i vaig anar a veure, una nit, la font màgica. 



Des de llavors, especialment els jardins d'aquesta muntanya, formen part de la llista de llocs on anar a passar les tardes dels caps de setmana d'hivern amb companyia, d'aquells llocs on quan els recordes, t'entra melangia... Així, aquest dies hem tornat a la font per ensenyar-li a la Jèssica, que no hi havia estat mai. Jo crec que deu ser un dels llocs de la ciutat que més turistes atreu al llarg de l'any, i molt especialment a l'estiu. Però té l'avantatge que com que l'actuació es fa cada deu minuts i dura poc, la gent va i ve, i en algun moment aconseguireu estar tranquils. 



També és un bon moment per descobrir, si no ho heu fet ja, les columnes de Puig i Cadafalch inaugurades l'any passat i que fins al 1928, quan van ser enderrocades durant la dictadura de Primo de Rivera, estaven on actualment està la font. 
M'hauria agradat dedicar tota una tarda a Montjuïc, però aquests dies de calor fan insoportable qualsevol cosa, així que millor anar cap a les nou de la nit, que és quan comença l'actuació. Si hi teniu temps i ganes però, perdeu-vos per la muntanya i passegeu pels jardins Laribal, hi trobareu la Font del Gat i s'està molt tranquil. 











2 comentaris:

  1. Cinta, amb aquest repte estàs fent un màster de fotografia molt bo.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  2. Doncs la veritat és que sí, m'ha anat de perles per la nova càmara!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...