23 d’agost 2012

Agost a Barcelona, proposta 17: Cupcakes de cervesa rossa i cobertura de llimona i cervesa.





Ja sé que és contradictori queixar-me de la calor i, alhora, portar-vos propostes que impliquen fornejar... i a més, quan ahir, mentre estava fent els cupcakes, la temperatura de la cuina va arribar als 30,5º!  La veritat és que patir per patir, ja prefereixo patir a la cuina i després poder tenir un berenar com el que us presento avui...

Aquesta és una d'aquelles propostes que tenen doble intenció. Per una banda, ajudar a passar el mes i presentar-la com a proposta; per altra, participar a un concurs culinari. Es tracta del concurs de receptes amb cervesa que organitza la revista Cuina  adreçat a blocaires culinaris, emmarcat en el primer dia Cuina. Encara no tenia decidit si participar o no, però ahir com que vaig tenir ganes de fer-me alguna cosa dolça, vaig aprofitar per fer alguna recepta per participar-hi.

Us he de dir que són els millors cupcakes que he fet fins ara. La cervesa és un ingredient genial, no només aporta una textura increïblement esponjosa a la massa, sinó que el gust que aporta, amb la combinació de la llimona, és sorprenent refrescant per aquests dies. 



                               


Ingredients per a 12 cupcakes: 


 Per la magdalena:
- 85g de mantega
- 190g de sucre
- 140 g de farina
- 1 cullerada de llevadura química
- sal
- 140ml de cervesa rossa (una mica més per mullar-la després)
- 30ml de llet 
- 2 ous
- 1 culleradeta d'essència de vainilla

Per la cobertura: 
- 125g de sucre de llustre
- 75g de mantega
- 2 cullerades de suc de llimona
- 2 cullerades de cervesa




Posem el forn a escalfar a 180º. Mentrestant, agafem un bol i barregem la farina, la llevadura i la sal, reservem. En una tassa hi posem la llet i la cervesa i també reservem. Agafem el bol de la batedora i comencem a batre la mantega pomada i el sucre durant dos minuts, després hi afegim els ous i la vainilla, per tal d'acabar de fer una mescla homogènia i brillant. 

Ara, hem d'anar integrant els elements líquids i la farina i llevadura amb la mescla del sucre, els ous i la mantega. Es tracta d'anar afegint una part de la farina, i una part de líquid, assegurar-nos que queda ben integrat i tornar a afegir una altra part de farina i una de líquid, així fins que s'acabin. 

Disposem els papers per les magdalenes a la safata del forn i els anem omplint amb la massa, fins a 2/3 parts de la seva capacitat, perquè ens pujaran al forn. Els enfornem a 180º per uns 15-20 minuts, fins que els punxem amb un escuradents i ens surti net. Quan els tinguem, els deixem refredar damunt en una reixa per tal que puguin respirar per sota i punxem la part superior amb una forquilla, per aquest forats mullarem, cuidadosament, la massa amb una mica de cervesa, amb l'ajuda d'una cullereta. Us podeu saltar aquest pas si creieu que ja tindran prou gust a cervesa. 

Mentrestant, anem a fer la cobertura. Agafem la mantenga pomada, el sucre de llustre, la cervesa i el suc de llimona i ho batem fins que ens quedi una crema sense grumolls i brillant, uns 3 minuts. Tasteu-la i poseu més llimona si us agrada amb més gust de cítrics. 

Quan tinguem els cupcakes refredats, els decorem amb la cobertura. Podeu fer-ho amb mànega pastissera, o amb una espàtula, com en aquest cas. Ratlleu-hi una mica de pell de llimona per sobre per acabar de decorar-los. 


6 comentaris:

  1. Cinta,
    M'agrada la teva proposta d'avui: per la cervesa, pels cupcakes i pel concurs, ah i la foto. Ho estas portant molt bé!
    A mi no en sap greu engegar el forn quan cal.
    Nani

    ResponElimina
  2. Jo, com tu, prefereixo patir a la cuina. T'han quedat una cupcakes fantàstics! Sort al concurs! Petons

    ResponElimina
  3. Que original!! No ne fet mai de cupcakes i és una cosa que m'intriga bastant, perque no se si seré capaç ja que quedaen tant bonics... la teva recepta em sembla genial, me l'anoto ara mateix! Petons

    ResponElimina
  4. Que original, m'ha encantat la teva proposta!

    ResponElimina
  5. Sóc poc amant dels cupcakes, però la magdalena m'ha encantat!!

    Per cert, Cinta, he vist el comentari que li has fet a la Nani al pastís Reina Victòria que m’ha dedicat pel 4t aniversari del meu bloc.

    Per què no t’animes i m’ajudes, tu també, a trobar el núm60?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. No havia vist fins avui la teva proposta pel CUINA, em sembla molt xula...llàstima no haver estat finalista! S'ho mereix aquesta recepta!!!!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...