29 d’agost 2012

Agost a Barcelona, proposta 21: Palau de la Generalitat





Avui serà el primer dia d'aquest projecte d'agost que faig trampa. Totes les altres propostes les he fet i les he explicat el mateix dia, o el dia anterior, però aquesta no. Però tinc explicació! El Palau de la Generalitat només obre a les visites els caps de setmana (amb cita prèvia), el dia 11 de setembre i, si no recordo malament, el dia de Sant Jordi. I jo hi vaig anar un diumenge. 

Sempre havia tingut ganes de visitar-lo i un dia vaig descobrir que es podia visitar els caps de setmana, però ho havies de demanar en avançat. Tot i així no costa i no tarden gens a donar-te dia i hora, per tant, és una proposta que segurament us interessarà.




Es tracta de visites guiades arreu del Palau. Podreu veure alguns dels llocs més interessants, però no us espereu que us l'ensenyin tot, perquè només veureu una petita part i no, no us deixaran sortir al balcó a proclamar la república ni la independència...  Tot i això, en tindreu prou per adonar-vos que és tota una obra d'art. 

El Palau es va començar a construir al 1400 (us passaran un vídeo explicatiu d'uns deu minuts) i després es va anar ampliant, per tant, veureu el canvi d'estils i d'arquitectura  de cada moment i també veureu com l'han anat modernitzant, intentant combinar els elements antics amb noves decoracions. 




Ja sabeu que a mi m'encanten els claustres i els porxos gòtics, i el Palau en té de molt ben conservats, com ara el pati dels tarongers, que suposo que molts de vosaltres coneixereu perquè s'hi fan moltes recepcions.




Com us dic, es tracta d'un lloc on admirar cada un dels detalls, perquè hi ha art per tot arreu. Escultures, vitralls, columnes, pintures...






Òbviament, també podreu visitar algunes de les dependències polítiques més importants, com la Sala Tàpies, on cada dimarts es reuneixen els membres del Govern.





Potser us semblarà una entrada avorrida, però una mica de cultura no fa mal i estic segura que molts de vosaltres no hi heu anat mai! Així que us recomano que reserveu visita i que, si és un diumenge, us allargueu fins al Parlament, al parc de la Ciutadella, i també el visiteu. Els diumenges hi fan visites i el Parlament és un lloc preciós també.















3 comentaris:

  1. D'avorrida res de res. Jo hi vaig anar de petit amb l'escola i potser ja seria hora de tornar a repetir excursió!! :)

    ResponElimina
  2. Al contrari, almenys ens podem refugiar en la cultura, una de les poques coses que enriqueix igual maltrat les retallades... és molt bonic, eh? No me l'imaginava així, el Palau. A veure si hi anem, doncs! Petons i gràcies per compartir les imatges.

    ResponElimina
  3. No senyora, no és cap entrada avorrida. Has fet unes fotografies que ho narren tot molt bé.
    Nani

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...